current views are: 7

4 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση14:47

ΔΕΔΔΗΕ: Δωρεάν ο έλεγχος της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης για τους πυρόπληκτους

Προσοχή στους ιδιοκτήτες των ακινήτων να μην εξαπατηθούν από επιτήδειους

Δημοσίευση 14:47’

Προσοχή στους ιδιοκτήτες των ακινήτων να μην εξαπατηθούν από επιτήδειους

Ο έλεγχος της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης των κτισμάτων στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές – διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ -πραγματοποιείται δωρεάν είτε από αδειούχους ηλεκτρολόγους επιλογής των ιδιοκτητών των ακινήτων είτε από τους αδειούχους ηλεκτρολόγους που θέτει στη διάθεση του κοινού η Εταιρία σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ).

Και για τον λόγο αυτό «εφιστά την προσοχή στους ιδιοκτήτες των ακινήτων στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να μην εξαπατηθούν από επιτήδειους, υπογραμμίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τους καταβάλλουν χρήματα για την πραγματοποίηση του ελέγχου και την έκδοση της σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκατάστασης».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ:

«Με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με τη διαδικασία ελέγχου των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων των κτισμάτων στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής και σε συνέχεια της ενημέρωσης προς το κοινό, ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει τα εξής:

Ο έλεγχος της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης των κτισμάτων στις πληγείσες περιοχές πραγματοποιείται ΔΩΡΕΑΝ είτε από αδειούχους ηλεκτρολόγους επιλογής των ιδιοκτητών των ακινήτων είτε από τους αδειούχους ηλεκτρολόγους που θέτει στη διάθεση του κοινού η Εταιρία σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ).

Σε κάθε περίπτωση, οι αδειούχοι ηλεκτρολόγοι προσκομίζουν στον ΔΕΔΔΗΕ την Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) που πιστοποιεί τον έλεγχο των εγκαταστάσεων, ο οποίος και καλύπτει πλήρως το κόστος, από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 1 εκατ. ευρώ που του διέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ λοιπόν εφιστά την προσοχή στους ιδιοκτήτες των ακινήτων στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να μην εξαπατηθούν από επιτήδειους, υπογραμμίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τους καταβάλλουν χρήματα για την πραγματοποίηση του ελέγχου και την έκδοση της σχετικής ΥΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι των περιοχών Μάτι, Νέος Βουτζάς και Ραφήνα μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά αλλά και το Σαββατοκύριακο την κινητή μονάδα του ΔΕΔΔΗΕ η οποία βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο Ramada Attica Riviera στο Μάτι ή να καλέσουν την τηλεφωνική γραμμή 214 214 2000, προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα για τον έλεγχο της εσωτερικής ηλεκτρικής τους εγκατάστασης».


σχετικα αρθρα