current views are: 11

8 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση10:23

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός: Στους 92 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Δημοσίευση 10:23’

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Στα χέρια της Εισαγγελίας Αθηνών έφτασε σήμερα Τετάρτη από την ιατροδικαστική υπηρεσία η λίστα με τους νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά στην Αττική στις 23 Ιουλίου, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 92, εκ των οποίων δύο αταυτοποίητοι. Τον αριθμό των νεκρών επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η πυροσβεστική υπηρεσία.

Ο θλιβερός κατάλογος περιλαμβάνει και ονόματα συγγενών των θυμάτων και έφτασε στους εισαγγελείς, προκειμένου εκείνοι να αρχίσουν να τους καλούν ως μάρτυρες.

Συνολικά, οι μάρτυρες από τους εμπλεκόμενους φορείς αναμένεται να φθάσουν τους 30, ενώ ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει διαβιβάσει στην Εισαγγελία τις συνομιλίες στελεχών της κατά τον κρίσιμο χρόνο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι.

Την ίδια ώρα, αναμένεται η διαβίβαση και του φακέλου με το πλήρες προανακριτικό υλικό που συγκεντρώνει από δική της έρευνα η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ήδη, σε ό,τι αφορά στην εξέταση των συγγενών των θυμάτων η εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας, προκειμένου να καταθέσουν εκεί.

Η προκαταρκτική εξέταση για τις φωτιές στην Ανατολική Αττική που διενεργεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος με τη συνάδελφό του εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, συνεχίστηκε με την εξέταση του νέου αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλη Ματθαιόπουλου.

Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 25 μάρτυρες, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τους 30 στο τέλος της έρευνας.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής

«Ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, μέχρι στιγμής, ανέρχεται στους 92.

Η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής, εννιά άτομα».

 


σχετικα αρθρα