Το καλοκαίρι φεύγει και ο καύσωνας έρχεται με την κοινωνία να βράζει από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, τις αλλαγές στην Παιδεία και τους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί να οποίοι ετοιμάζονται 5 Σεπτεμβρίου να αναστείλουν την απεργία τους. 
Σήμερα Δευτέρα με ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων φτάνει το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Βουλή.

Στο τελικό κείμενο αναμένεται να υπάρξουν ορισμένες τροποποιήσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του νεοσύστατου συμβουλίου διοίκησης, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια για τους πρυτάνεις. Οι πρυτάνεις υποστηρίζουν ότι το υπουργείο δεν έλαβε υπόψη του τις προτάσεις τους στη σύνταξη του νομοσχεδίου, ενώ κάνουν λόγο για αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπιστημίου και κατάργηση του αυτοδιοίκητου. Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει γιατί είναι απαραίτητη για την προσαρμογή των πανεπιστημίων στις ανάγκες του 21ου αιώνα.

Την Κυριακή σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Γιάννης Ραγκούσης θέλοντας να προλάβει το νέο γύρο κινητοποιήσεων των οδηγών και ιδιοκτητών ταξί έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα. «Η απελευθέρωση ου επαγγέλματος θα πραγματοποιηθεί, καθώς οι άδειες είναι δημόσια περιουσία». Οι ταξιτζήδες από την πλευρά τους τραβούν χειρόφρενο ξανά στις 5 Σεπτεμβρίου μετά τη διακοπή των κινητοποιήσεών τους τον Αύγουστο.

TAGS