ΕΛΛΑΔΑ

Το κτίριο του πρώην ΚΤΕΟ Μεγάρων παραχώρησε στην πυροσβεστική η Περιφέρεια

Δημοσίευση 10 Αυγούστου 2018, 14:46 / Ανανεώθηκε 10 Αυγούστου 2018, 14:19
Το κτίριο του πρώην ΚΤΕΟ Μεγάρων παραχώρησε στην πυροσβεστική η Περιφέρεια
Facebook Twitter Whatsapp

Η παραχώρηση έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας Περιφέρειας και Πυροσβεστικού Σώματος

Το κτίριο του πρώην ΚΤΕΟ Μεγάρων παραχώρησε στο Πυροσβεστικό Σώμα, η Περιφέρεια Αττικής. Η παραχώρηση έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας Περιφέρειας και Πυροσβεστικού Σώματος, μια συνεργασία που ειδικά αυτή την περίοδο, της μάχης για την επούλωση των πληγών που άφησε πίσω της η τραγωδία στην Ανατολική Αττική, αποκτά καθοριστική σημασία.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τον σύντομο χαιρετισμό της στην τελετή παράδοσης , το πρωί, στο ΚΤΕΟ Μεγάρων, επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης της Πυροσβεστικής. Η κ. Δούρου συζήτησε με τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, που έδωσαν με αυταπάρνηση την άνιση μάχη με τον πύρινο εφιάλτη στην Ανατολική Αττική, για να σώσουν τους συμπολίτες μας, και είναι πάντοτε παρόντες, σε κάθε εστία μάχης και προσφοράς, όπου τους καλεί το καθήκον.

«Εσείς, οι γυναίκες και οι άνδρες της Πυροσβεστικής, ρίχνεστε πρώτοι στο μέτωπο της φωτιάς, με κίνδυνο της ζωής σας. Σε μια περίοδο που, εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων, τα μέσα που έχετε στη διάθεσή σας είναι δραματικά περιορισμένα. Σε μια περίοδο που, επιχειρείται με κάθε τρόπο να βρεθούν αποδιοπομπαίοι τράγοι και εξιλαστήρια θύματα. Σε μια περίοδο που, κάποιοι τολμούν να αμφισβητήσουν τον αγώνα του απλού πυροσβέστη για τον συνάνθρωπο», δήλωσε η Ρένα Δούρου, απευθυνόμενη στους μάχιμους πυροσβέστες.

Η περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι η Περιφέρεια στέκεται στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος, στο πλαίσιο μια σχέσης συνεργασίας που οικοδομήθηκε με συνέπεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη χρηματοδότηση για την προμήθεια 35 νέων πυροσβεστικών οχημάτων. «Η ανείπωτη αυτή τραγωδία, θα σημαδεύει για πάντα τις καρδιές και το μυαλό μας. Το τραύμα δεν επουλώνεται εύκολα, γιατί οι ανθρώπινες ζωές δεν γυρίζουν πίσω. Έχουμε μπροστά μας την ευθύνη της επόμενης μέρας. Όχι μόνο να ανατάξουμε τις πληγείσες περιοχές, αλλά να υπερβούμε όλα εκείνα που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις της τραγωδίας, που άνοιξαν τον δρόμο για την καταστροφή. Οφείλουμε, στη μνήμη των θυμάτων, να βάλουμε τέλος στις στρεβλώσεις δεκαετιών», υπογράμμισε με έμφαση η Ρένα Δούρου.

Επίσης, η ίδια αναφέρθηκε και στην απόπειρα δημιουργίας μιας παραμορφωτικής εικόνας ψευδών εντυπώσεων, «μέσα από τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες, ιστοσελίδες, social media και από κάθε άλλο δημόσιο βήμα» και πρόσθεσε ότι «Δεν στρέφονταιν σε βάρος ενός προσώπου, είτε πρόκειται για περιφερειάρχη, δήμαρχο ή την Πυροσβεστική. Στρέφονται σε βάρος της αλήθειας, διαστρεβλώνοντας, παραποιώντας, αποσιωπώντας. Κατασκευάζοντας μια πραγματικότητα που, θεωρούν ότι τους βολεύει και εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους».

Πηγή: ΑΠΕ