Η δημιουργία ενός υπεραστικού ΚΤΕΛ στην Κρήτη αλλά και η εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών και τη νέα σχολική χρονιά επιβεβαιώθηκαν στη σημερινή συνάντηση του περιφερειάρχη του νησιού Σταύρου Αρναουτάκη με τις νεοεκλεγμένες διοικήσεις των υπεραστικών ΚΤΕΛ Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης μετά το τέλος της σύσκεψης, αφού ευχήθηκε καλή θητεία στα νέα διοικητικά συμβούλια των ΚΤΕΛ Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι το μεταφορικό έργο των μαθητών θα συνεχιστεί κανονικά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους και μέχρι το τέλος του χρόνου, δεδομένου ότι από την 1η Ιανουαρίου 2012 η σχετική αρμοδιότητα μεταβιβάζεται, όπως προβλέπεται, στους δήμους.

Αναφορικά με το όφελος της πολιτείας στα δύο υπεραστικά ΚΤΕΛ, ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι η σχετική χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί και η καθυστέρηση της πληρωμής οφείλεται σε διαδικαστικούς λόγους.

Σε ό,τι αφορά τη συνένωση των δυο ΚΤΕΛ, ο Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε άλλη μια φορά ότι, ο στόχος της περιφέρειας είναι η δημιουργία ενός υπεραστικού ΚΤΕΛ στην Κρήτη, που θα αποβεί προς όφελος του επιβάτη αλλά και του τουριστικού προϊόντος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης Γιάννης Καψανάκης επιβεβαίωσε ότι η συνεργασία για τη συνένωση προχωράει κανονικά, ενώ ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης Μανόλης Χαχλιούτης σημείωσε, επίσης, ότι το συντομότερο δυνατό θα υπάρξει ενιαίο ΚΤΕΛ, γιατί, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν επιτρέπεται σε ένα νησί να υπάρχουν δύο ξεχωριστοί συγκοινωνιακοί φορείς.