current views are: 8

16 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση18:18

Φάρσα η βόμβα στο αεροπλάνο που προσγειώθηκε εκτάκτως στα Χανιά

Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες

Δημοσίευση 18:18’

Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες

Επιβατικό αεροπλάνο Boeing 757 της εταιρείας Condor, το οποίο εκτελούσε πτήση από Αίγυπτο για Ντίσελντορφ, πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στα Χανιά γύρω στις 20.30 το βράδυ της Πέμπτης έπειτα από απειλή για βόμβα, με το αεροσκάφος να μεταφέρει 281 επιβάτες οι οποίοι και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Tελικά λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (17/8) οι πυροτεχνουργοί κατέληξαν πως δεν υπήρχε βόμβα, οπότε και επρόκειτο για φάρσα.

Nωρίτερα είχε δοθεί εντολή σε ζεύγος μαχητικών F-16 από μονάδα της Κρήτηw να συνοδεύσουν το αεροπλάνο μέχρι την προσσ για απογείωση και αναχαίτιση, ενεργοποιώντας τη διαδικασία για αντιμετώπιση εναέριας απειλής.

Στις τουαλέτες του αεροσκάφους βρέθηκε σημείωμα με τη λέξη «βόμβα» στα αγγλικά, θέτοντας σε συναγερμό ολόκληρο το πλήρωμα. 

Στο αεροδρόμιο έσπευσαν, ομάδα της ΕΚΑΜ για την περίπτωση που χρειαζόταν να επέμβει μέσα στο αεροπλάνο, πυροτεχνουργοί και ειδικός διαπραγματευτής της Αστυνομίας για το ενδεχόμενο να επέβαινε στην πτήση βομβιστής.

Το αεροσκάφος στάθμευσε σε ασφαλή χώρο του αεροδρομίου προκειμένου να ελεγχθούν οι χώροι του καθώς και οι επιβάτες και οι αποσκευές τους.


σχετικα αρθρα