current views are: 8

20 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση11:40

Μαίνεται η φωτιά στη Δαφνιώτισσα Αμαλιάδας – Καλύτερη η εικόνα στο δεύτερο μέτωπο

Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής και εναέρια μέσα στην περιοχή

Δημοσίευση 11:40’

Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής και εναέρια μέσα στην περιοχή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που καίει κοντά στο χωριό Δαφνιώτισσα της Ηλείας, ενώ η εικόνα το πύρινο μέτωπο στο Γεράκι Αμαλιάδας δείχνει να είναι καλύτερη.

Ως προς το πρώτο μέτωπο στη Δαφνιώτισσα, παρότι οι φλόγες δεν απειλούν τα σπίτια, υπήρξε σύσταση για απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων από το χωριό.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την εξέλιξή της». Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι δεν απειλούνται, προς το παρόν κατοικημένες περιοχές και ο ίδιος, που βρίσκεται στην περιοχή, είναι σε διαρκή επικοινωνία τόσο με το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας από τους οποίους έχει ζητήσει περεταίρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Περίπου 30 οχήματα και 90 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα με την συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων προσπαθούν να ελέγξουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, που προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Η Διαφνιώτισσα είναι χωριό 14 χιλ. μακριά από την Αμαλιάδα ακια ανήκει στο Δήμο Ήλιδας.

Η εικόνα της φωτιάς από την Αμαλιάδα

Στο μεταξύ μια ακόμη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη κοντά στο χωριό Γεράκι Αμαλιάδας, η οποία σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ήλιδας Κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, «δείχνει να ελέγχεται, αντίθετα με την περιοχή της Δαφνιώτισας όπου είχαμε τέσσερις εστίες φωτιάς να ξεσπούν σχεδόν ταυτόχρονα».


σχετικα αρθρα