Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού εν μέσω 24ωρης απεργίας, αντιδρώντας στις αλλαγές στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, ζητώντας την παραμονή όλων των ειδικοτήτων του κλάδου στη λίστα.
Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο στην οδό Σταδίου, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων παρέδωσε σε εκπρόσωπο του υπουργείου ψήφισμα διαμαρτυρίας. Έκκληση για διάλογο των εμπλεκομένων στον κλάδο του τουρισμού απηύθυνε από την πλευρά του ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪΝωρίτερα οι εργαζόμενοι είχαν αποκλείσει τις εισόδους των ξενοδοχείων στο Σύνταγμα.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων Παναγιώτης Προύτζος σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο χαρακτήρισε το πόρισμα ως απαράδεκτο ενώ ανέφερε ότι πλήττονται από αυτό πάνω από 50.000 άνθρωποι του κλάδου. Απαντώντας σε όσους τους κατηγορούν ότι σαμποτάρουν τον τουρισμό με τη σημερινή απεργία τόνισε ότι κινδυνολογούν και ότι ο υπουργός δεν τους άφησε χρονικά περιθώρια.

H Oμοσπονδία έχει αποφασίσει να προχωρήσει και σε δεύτερη 24ωρη απεργία, με "ανοικτή" ημερομηνία και ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβει η ηγεσία του υπουργείου Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης.

Η διαβούλευση για τη νέα λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά θα διαρκέσει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας, έως το τέλος Αυγούστου και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.