current views are: 7

20 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση15:18

Ένα γράμμα προς την… Πάρο

Διαβάστε την επιστολή που μας έστειλε αναγνώστης για την Πάρο.

Δημοσίευση 15:18’

Διαβάστε την επιστολή που μας έστειλε αναγνώστης για την Πάρο.

Από αναγνώστη λάβαμε την παρακάτω επιστολή στην οποία περιγράφει την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Πάρο. 

Ο αναγνώστης ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του και εμείς ως Μέσο οφείλουμε να το σεβαστούμε, περιγράφει με γλαφυρό τρόπο πώς φέτος, οι συνθήκες στο νησί τείνουν να το μετατρέψουν σε… Μύκονο και Σαντορίνη.

Διαβάστε την επιστολή:

«Αγαπημένη και αγαπητή Πάρο,

Στο λέω με πολλή αγάπη και για το καλό σου. Νομίζω έχεις πάρει λάθος δρόμο και είσαι οριακά στο να το χάσεις το παιχνίδι. Όσο σε θυμάμαι είσαι ένα ομόρφο νησί που απευθυνεται σε μεσαία βαλάντια προσφέροντας περίπου αντίστοιχες υπηρεσίες. Ξαφνικά φέτος, με το πουσάρισμα και απο το νέο αεροδρόμιο (που τόσα χρόνια δεν το πολυήθελες) και επειδή ήρθαν 4-5 δυνατά πορτοφόλια πήραν τα μυαλά σου αέρα και άρχισες τις τρέλες. Το να έχεις άλλες τιμές ανάλογα με το πού είναι η ξαπλώστρα είναι κωμικό, το να αλλάζουν οι τιμοκατάλογοι μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου είναι γελοίο, το να δαγκώνεις τους ξένους χρεώνοντας τους πιο ακριβά τα ποτά είναι απογοητευτικό. Βραχυπρόθεσμα δεν θα δεις τη ζημιά, αλλά συνεχίζοντας αυτές τις πρακτικές σε βλέπω σε λίγα χρόνια να κλαίμε με μαύρο δάκρυ. Δεν χρειάζεται όλα τα νησιά της Ελλάδας να γίνουν Μύκονος και Σαντορίνη. Αυτοί παίζουν αυτό το παιχνίδι πολύ πριν από σένα (γνωρίζοντάς το πολύ καλά) και τουλάχιστον αυτοί σου χρεώνουν αστακό και ξέρουν πώς να σου προσφέρουν τον αστακό, εσύυ θες να χρεώνεις αστακό και να πουλάς λιαστό σκουμπρί (γούνα).

Αγαπημένη Παρούλα πίστεψέ με δεν κινδυνεύεις να καταστραφείς απο τις ανεμογεννήτριες, αλλά από τη δικιά σου απληστία και κουτοπονηριά.»


σχετικα αρθρα