current views are: 7

21 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση03:30

Σποραδικές βροχές στα ηπειρωτικά στο δελτίο καιρού της Τρίτης

Θερμοκρασία έως 36 βαθμούς

Δημοσίευση 03:30’

Θερμοκρασία έως 36 βαθμούς

Την Τρίτη στη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν ασθενείς σποραδικές βροχές. Τόσο οι νεφώσεις, όσο και τα φαινόμενα θα περιοριστούν έως το πρωί προς τα βορειοανατολικά, ενώ από τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά ηπειρωτικά, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, και την Κρήτη, ενώ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 2 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα κεντρικά από 21 έως 35, στα νότια από 22 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 32, στα νησιά του Αιγαίου από 23 έως 36, και στην Κρήτη από 19 έως 30.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση κατά 1 με 2 μποφόρ από το μεσημέρι. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ στα δυτικά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και το μεσημέρι και απόγευμα έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά αραιές νεφώσεις, όμως από τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στα ανατολικά το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αρχικά αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, όμως από τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν εκ νέου τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς.

Πηγή: Meteo.gr


σχετικα αρθρα