current views are: 9

21 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση16:59

Το ΣτΕ ανοίγει τον δρόμο απόκτησης ταξιδιωτικών εγγράφων για τον πρώτο Τούρκο αξιωματικό

Χορήγησε άσυλο στον Τούρκο πιλότο

Δημοσίευση 16:59’

Χορήγησε άσυλο στον Τούρκο πιλότο

Στο κενό έπεσαν οι ισχυρισμοί που προέβαλλε η Άγκυρα για το ρόλο των 8 Τούρκων αξιωματικών κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου του 2016 στη γειτονική χώρα.

Και αυτό διότι, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με ένα σκεπτικό – κόλαφο για τις τουρκικές αρχές και τις επίσημες θέσεις που αυτές εξέφρασαν για το θέμα, χορήγησε με απόφασή της άσυλο στον Τούρκο πιλότο, Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι. Πλέον, μετά την απόφαση της Ολομέλειας ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στον συγκεκριμένο στρατιωτικό, εφόσον φυσικά η ελληνική πολιτεία προχωρήσει στην χορήγησή τους.

Μάλιστα, η απόφαση του ΣτΕ επιλύει νομικά και τα αντίστοιχα θέματα για τους υπολοίπους 7 Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος, καθώς το θέμα της χορήγησης ασύλου στον Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι αποτελεί την πρώτη υποθεση που τελεσίδικησε σε πιλοτική δίκη στο ΣτΕ.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ, απορρίπτοντας το αιτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που ζητούσε να ακυρωθεί το ασυλο που είχε χορηγηθεί στον Τούρκο πιλότο, έκρινε πως δεν αποδείχθηκε πως ο συγκεκριμένος στρατιωτικός συμμετείχε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, καθώς επισης και ότι ανήκε στο κίνημα των Γκιουλενιστών.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στο lawandorder.gr.


σχετικα αρθρα