Έτοιμος να υποδεχτεί τους ... μαθητές στους συνολικά 17 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της πόλης, είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης. Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, οι σταθμοί θα ανοίξουν και πάλι, ύστερα από έναν μήνα καλοκαιρινών διακοπών, για να φιλοξενήσουν, ενόψει της νέας σεζόν, περισσότερα από 1200 παιδιά, ηλικίας από 6 μηνών έως και 4 ετών.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τους εργαζόμενους γονείς για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς είναι 1304, αριθμός μεγαλύτερος από τις διαθέσιμες θέσεις, που υπολογίζονται σε 1200. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι του δήμου, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να διευκολυνθούν οι οικογένειες και να μην μείνουν παιδιά εκτός των σταθμών.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα φροντίσει να μην αφήσει παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι γονείς υποβάλλουν αιτήσεις, όμως στο τέλος αποφασίζουν να στείλουν σε κάποιο άλλο σχολείο τα παιδιά τους. Ίσως, όμως, χρειαστεί να δημιουργήσουμε επιπλέον τμήματα για να μην υπάρξουν παράπονα», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπως Χαριλάου, Τρεις Ιεράρχες και Υψηλάντου. «Στην αίτηση δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να δηλώσουν δύο παιδικούς σταθμούς, ώστε να υπάρχει εναλλακτική λύση», επισήμανε η κ. Γούλα, τονίζοντας πως ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει μόνιμο εργατικό προσωπικό και όχι συμβασιούχους, γεγονός που διευκολύνει την ομαλή λειτουργία των σταθμών.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν από τις 06:45 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα για να καλύπτουν, κατά το μέγιστο δυνατό, τις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων, ενώ εκτός από βρεφονηπιοκόμους και νηπιαγωγούς διαθέτουν γυμνάστριες, μουσικούς, γιατρούς, καθώς και επιλεγμένα τροφεία.