Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες, στην περιοχή Πλάκα Αλεξανδρούπολης. Την ίδια στιγμή υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά και στο Δρακόντιο Λαγκαδά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί περίπου 1.500 στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης, καθώς η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Στο μέτωπο της φωτιάς έσπευσαν 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 40 άνδρες, ενώ από αέρος συνέδραμαν στην κατάσβεση, τρία αεροπλάνα «Καναντέρ», δύο «Πετζετέλ», καθώς και ένα ελικόπτερο.

Λόγω της μικρής απόστασης της Εγνατίας οδού από τις εστίες της φωτιάς, η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη στο τμήμα Μάκρης - Μέστης και οι οδηγοί κινούνταν μέσω παρακαμπτηρίου. Συγχρόνως, ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι του χωριού Δίκελλα, για το ενδεχόμενο που χρειαστεί να εγκαταλείψουν τον οικισμό, κάτι που όμως, τελικά αποφεύχθηκε.

Εξάλλου, σε άλλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, στην περιοχή μεταξύ Μελίας και Κοίλα του δήμου Αλεξανδρούπολης, κάηκαν περίπου 300 στρέμματα με θαμνώδη δασική έκταση και καλλιέργειες. Στην κατάσβεση της φωτιάς πήραν μέρος επτά οχήματα της πυροσβεστικής και ένα αεροπλάνο «Καναντέρ».

Στο χώρο της πυρκαγιάς παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, για αποφυγή αναζωπύρωσης.

Υπόλοιπα Μέτωπα:

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Κορπή του δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Επί τόπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν με ένταση 4 μποφόρ.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε το απόγευμα, σε δύσβατη δασική περιοχή στο Δρακόντιο Λαγκαδά.

Επί τόπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 25μελές πεζοπόρο τμήμα.

Υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στο Βαθύ του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στο Γύθειο. Στο σημείο υπάρχουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για πλήρη κατάσβεση. Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις φωτιές στην περιοχή Φαρραί και Γιανισκάρι Αχαΐας, καθώς και στο Δερβένι Αρκαδίας. Οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής θα συνεχιστούν για την πλήρη κατάσβεσή τους.
Πηγή: in.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ