current views are: 10

26 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση11:07

Πυρκαγιές στην Αττική: Γνώριζαν για την ύπαρξη νεκρού από τις 21:33

Στο δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ καταγράφηκαν όλα τα δραματικά γεγονότα

Δημοσίευση 11:07’

Στο δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ καταγράφηκαν όλα τα δραματικά γεγονότα

Τις όποιες αμφιβολίες υπάρχουν σχετικά με το αν γνώριζαν τα κυβερνητικά στελέχη την ύπαρξη νεκρών την ώρα της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό διαλύουν οι χειρόγραφες σελίδες του «ημερολογίου» του ΕΚΕΠΥ.

Σε αυτές καταγράφεται με ακρίβεια η δραματική κλιμάκωση των γεγονότων το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου.

Πλέον, φαίνεται πως και επίσημα το ΕΚΕΠΥ γνώριζε για την ύπαρξη νεκρού από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι από τις 9 και 33 το βράδυ της 23ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» η πρώτη καταχώρηση για νεκρό στο δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ έχει ως εξής: «Κλήση στον συντονιστή του ΕΚΑΒ, που πηγαίνουν να παραλάβουν νεκρό στον Νέο Βουτζά».

Στις 10.15 μ.μ. ο υπάλληλος βάρδιας σημειώνει: «Δεύτερος νεκρός στον Νέο Βουτζά, ενημέρωση από ΕΚΑΒ».

Μία ώρα αργότερα ο υπάλληλος καταχωρίζει το εξής: «Κλήση στο ΕΚΑΒ που αναφέρει ότι μεταφέρει δύο ξένους νεκρούς από Ραφήνα προς Ευαγγελισμό».

Στη 1.20 τα ξημερώματα της Τρίτης και ενώ έχουν προηγηθεί αρκετά συμβάντα, υπάρχει η εξής εγγραφή: «Κλήση από το ΚΕΕΛΠΝΟ που αναφέρουν ότι έχουν ακόμα 47 σάκους για τους νεκρούς. Το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι τους φτάνουν».

Το χρονολόγιο  της φρίκης ολοκληρώνεται στις 7.35 το πρωί της 24ης Ιουλίου. Η υποδιεύθυνση του ΚΑΤ ενημερώνει το ΕΚΕΠΥ ότι μητέρα ψάχνει τα δύο ανήλικα παιδιά της, Εβίτα και Ανδρέα Φύτρου. Μερικές ώρες αργότερα ο 11 Ανδρέας βρέθηκε νεκρός στην αγκαλιά του πατέρα του, ενώ η 13χρονη Εβίτα έπεσε από τον βράχο στο κενό προσπαθώντας να σωθεί από τις φλόγες.

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω το ΕΚΕΠΥ είχε πλήρη γνώση των δεδομένων από την πρώτη στιγμή και συνεπώς ενημέρωση είχε τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και η κυβέρνηση.

ΝΔ: Τόσο κυνικούς πολιτικούς δεν έχουμε ξαναδεί

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως «επιβεβαιώνει, με αδιάψευστα πλέον στοιχεία, ότι την ώρα που ο κ. Τσίπρας, οι υπουργοί του και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες καθησύχαζαν τους πολίτες ότι η κατάσταση στο Μάτι είναι υπό έλεγχο, γνώριζαν ήδη την ύπαρξη τουλάχιστον 4 νεκρών, όπως και ότι σε εξέλιξη βρισκόταν μια πρωτοφανής καταστροφή».

«Αποδεικνύεται και με δημόσια πλέον στοιχεία ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες και να αποποιηθούν τις δικές τους ευθύνες», σημειώνει σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θα το ξαναπούμε: Ανίκανους πολιτικούς έχουμε ξαναδεί σε αυτήν τη χώρα. Τόσο κυνικούς, αδίστακτους, ανεύθυνους και χωρίς ίχνος ντροπής, ποτέ», καταλήγει.


σχετικα αρθρα