Έκκληση στην κυβέρνηση να αναγνωρίσει το μεταβατικό συμβούλιο της Λιβύης απευθύνουν οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές που βρίσκονται ξανά σήμερα από το πρωί έξω από την πρεσβεία και το προξενείο της Λιβύης, στο Παλαιό Ψυχικό. Πάντως στο Γραφείο της Μεγάλης Αραβικής Λιβυκής Λαϊκής Σοσιαλιστικής Τζαμαχιρίας της Αθήνας, όπως αποκαλείται η πρεσβεία, η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη, καθώς κυματίζει από το πρωί ξανά η πράσινη σημαία της χώρας, με απόφαση του πρέσβη Ραμαντάμ Μπάρεκ.

Στον περίβολο είναι εμφανή τα κατεστραμμένα βιβλία, μεταξύ των οποίων και το «πράσινο» του Λίβυου ηγέτη, φωτογραφίες του και άλλα σύμβολα της χώρας, ενώ παραδίπλα κείτεται και η νέα τρίχρωμη σημαία των αντικαθεστωτικών την οποία, όπως υποστηρίζουν οι φίλα προσκείμενους στο Μεταβατικό Συμβούλιο, υπέστειλε νωρίτερα ο πρέσβης.

Ο ίδιος ο πρέσβης και 4-5 υπάλληλοι παραμένουν κλεισμένοι εντός του κτιρίου παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στη χώρα τους, ενώ οι διαδηλωτές αναμένουν την άφιξη του προξένου Αντέλ Αλ Ραούμπι στο παρακείμενο κτίριο, το οποίο είναι και εκείνο κλειδωμένο.

Κατά πληροφορίες, με τη σιωπηρή συναίνεση του προξένου, επετράπη τη Δευτέρα η είσοδος αντικαθεστωτικών στο κτίριο και έγινε αλλαγή των κλειδαριών στα δύο κτίρια που στεγάζουν την πρεσβεία και το προξενείο, με αποτέλεσμα ο μεν πρέσβης να περάσει στο εσωτερικό σήμερα, από μια άλλη μικρή πόρτα και ο στρατιωτικός ακόλουθος να παραμένει από το πρωί έξω από το προξενείο, μαζί με τους διαδηλωτές.

 Εν αναμονή των εξελίξεων οι διαδηλωτές, υπογράμμισαν την μακρόχρονη φιλική σχέση μεταξύ του ελληνικού και λιβυκού λαού και επισημαίνουν την καθυστέρηση της κυβέρνησης να προβεί στην άμεση αναγνώριση του Μεταβατικού Συμβουλίου, όταν, όπως λένε, έχει αναγνωριστεί από το 70% των χωρών της Ευρώπης