Η μαμά σου, σου το είχε πει! Εσύ όμως την είχες ακούσει; Οκτώ συμβουλές ομορφιάς που παραμένουν αναλοίωτες στον χρόνο, περνώντας από γενιά σε γενιά, επιβεβαιώνουν την ανεκτιμήτη αξία τους. Διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο το πιο πιθανό είναι τα μισά και παραπάνω από αυτά να τα έχεις ακούσει κατ’εξακολούθηση από την μαμά σου και τα υπόλοιπα από την κοκέτα θεία σου ή την γιαγιά σου.

Εμείς σε προειδοποιούμε για να μην τρομάξεις! Αυτές οι γυναίκες κάτι παραπάνω ξέρουν από εμάς και αυτό επιβεβαιώνεται τόσο επιστημονικά όσο και πρακτικά. Διάβασε τον οκτάλογο κι αν δεν ακούσεις την φωνή της μαμάς σου να ηχεί στα αυτιά σου πραγματικά θα είναι θαύμα....

1. Μην τρως «σκουπίδια», θα χαλάσει η επιδερμίδα σου.
Ισχύει όσο δεν μπορείς να φανταστείς. Κόψε το junk food και μέσα σε 6 εβδομάδες θα δεις το δέρμα του προσώπου σου πραγματικά αγνώριστο, ειδικά αν πάσχεις από τάσεις ακμής.  Το επιβεβαιώνουν και επιστημονικές μελέτες.

2. Μην σουφρώνεις το πρόσωπό σου, θα κάνεις ρυτίδες.
Όσο πιο πολύ κάνεις μια συγκεκριμένη κίνηση στο πρόσωπο τόσο πιο πολύ κινδυνεύεις να αποκτήσεις αρχικά λεπτές γραμμές στην συγκεκριμένη περιοχή και μελλοντικά βαθιές ρυτίδες που δεν θα «γεμίζουν» παρά μόνο με πολύ δραστκά μέτρα. Για να το αποφύγεις χαλάρωσε, φόρα γυαλιά ηλίου και μην διαβάζεις σε χαμηλό φωτισμό.

3. Βγάλε τα μαλλιά από το πρόσωπό σου.
Εν ολίγοις μαλλιά στο πρόσωπο σημαίνει ότι μεταφέρεις λιπαρότητα από το τριχωτό της κεφαλής. Όταν προσθέτεις και προιόντα styling το κακό μεγαλώνει και τα σπυράκια παγιώνονται σε διάφορα σημεία του προσώπου. Όσο μπορείς να λούζεις συχνά τα μαλλιά σου και να χρησιμοποιείς oil και silicone free προϊόντα.
 
4. Μην δαγκώνεις τα νύχια σου.
Όχι μόνο γιατί τα νύχια σου δείχνουν αντιαισθητικά, αλλά και γιατί γίνονται αδύναμα και ξεφλουδίζουν πολύ εύκολα. Επιπλέον, μπορεί και να προκαλέσουν μολύνσεις.

5. Μην πειράζεις τα σπυράκια σου.
Ένα τεράστιο σπυράκι στο δόξα πατρί σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να το αγνοήσεις. Το να το «σπάσεις» όμως και μόλυνση θα προκαλέσει που μπορεί να μεταφερθεί σε άλλα σημεία του προσώπου και το σπυράκι θα κάνεις πολλές περισσότερες μέρες να περάσει.

6. Πήγαινε για ύπνο νωρίς.
Σίγουρα δεν το αποκαλούνε τυχαία beauty sleep. Αφού είναι η μοναδική στιγμή μέσα στο 24ωρο που πραγματικά χαλαρώνεις, ηρεμείς και ξεκουράζεσαι και την επόμενη ημέρα ξυπνάς με φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα.

7. Φάε τα λαχανικά σου.
Ένα είναι σίγουρο αν αντικαταστήσεις ένα μπωλ με chips με ένα καρότο ίσως και να αποφύγεις κάποιες ρυτίδες. Λαχανικά και φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορούν να καθυστερήσουν την επέλαση των ρυτίδων.
 
8. Μην τρίβεις τα μάτια σου.
Το δέρμα γύρω από την περιοχή αυτή είναι πραγματικά ευαίσθητο. Η επίμονη τριβή γύρω από τα μάτια μπορεί από τον έντονο ερεθισμό της επιδερμίδας μέχρι και χαλάρωση.

Πηγή: stylewatch.gr