current views are: 12

27 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση07:55

Φωτιά στο Μάτι: Στους 97 οι νεκροί – Υπέκυψε εγκαυματίας

Μεγαλώνει η λίστα θανάτου

Δημοσίευση 07:55’

Μεγαλώνει η λίστα θανάτου

Δεν λέει να κλείσει η λίστα θανάτου από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι νεκροί πλέον ανέρχονται επισήμως στους 97, καθώς υπέκυψε στα τραύματά του 76χρονος εγκαυματίας, που νοσηλευόταν στο Θριάσιο.

Ειδικότερα, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 83, ενώ από τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής 14 άτομα.

Την ίδια ώρα, οι δύο σοροί που παρέμεναν αταυτοποίητες, ταυτοποιήθηκαν. Η μία σορός αναζητηθήκε και αναγνωρίστηκε από οικείο πρόσωπο, ενώ η άλλη ταυτοποιήθηκε μέσω ειδικών τεχνικών, χωρίς ωστόσο να έχει αναζητηθεί μέχρι στιγμής από κάποιον συγγενή.

Γνώριζαν για την ύπαρξη νεκρού από τις 21:33

Τις όποιες αμφιβολίες υπάρχουν σχετικά με το αν γνώριζαν τα κυβερνητικά στελέχη την ύπαρξη νεκρών την ώρα της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό διαλύουν οι χειρόγραφες σελίδες του «ημερολογίου» του ΕΚΕΠΥ.

Σε αυτές καταγράφεται με ακρίβεια η δραματική κλιμάκωση των γεγονότων το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου.

Πλέον, φαίνεται πως και επίσημα το ΕΚΕΠΥ γνώριζε για την ύπαρξη νεκρού από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι από τις 9 και 33 το βράδυ της 23ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» η πρώτη καταχώρηση για νεκρό στο δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ έχει ως εξής: «Κλήση στον συντονιστή του ΕΚΑΒ, που πηγαίνουν να παραλάβουν νεκρό στον Νέο Βουτζά».

Στις 10.15 μ.μ. ο υπάλληλος βάρδιας σημειώνει: «Δεύτερος νεκρός στον Νέο Βουτζά, ενημέρωση από ΕΚΑΒ».

Μία ώρα αργότερα ο υπάλληλος καταχωρίζει το εξής: «Κλήση στο ΕΚΑΒ που αναφέρει ότι μεταφέρει δύο ξένους νεκρούς από Ραφήνα προς Ευαγγελισμό».

Στη 1.20 τα ξημερώματα της Τρίτης και ενώ έχουν προηγηθεί αρκετά συμβάντα, υπάρχει η εξής εγγραφή: «Κλήση από το ΚΕΕΛΠΝΟ που αναφέρουν ότι έχουν ακόμα 47 σάκους για τους νεκρούς. Το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι τους φτάνουν».

Το χρονολόγιο  της φρίκης ολοκληρώνεται στις 7.35 το πρωί της 24ης Ιουλίου. Η υποδιεύθυνση του ΚΑΤ ενημερώνει το ΕΚΕΠΥ ότι μητέρα ψάχνει τα δύο ανήλικα παιδιά της, Εβίτα και Ανδρέα Φύτρου. Μερικές ώρες αργότερα ο 11 Ανδρέας βρέθηκε νεκρός στην αγκαλιά του πατέρα του, ενώ η 13χρονη Εβίτα έπεσε από τον βράχο στο κενό προσπαθώντας να σωθεί από τις φλόγες.

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω το ΕΚΕΠΥ είχε πλήρη γνώση των δεδομένων από την πρώτη στιγμή και συνεπώς ενημέρωση είχε τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και η κυβέρνηση.

Με καθυστέρηση 50 λεπτών η επέμβαση της Πυροσβεστικής

Εως και 50 λεπτά μεσολάβησαν από την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο Νταού Πεντέλης μέχρι την άφιξη πυροσβεστικών αυτοκινήτων στην περιοχή, όπως προκύπτει από το νέο βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν μάλιστα ισχυρές ενδείξεις ότι τα οχήματα που έσπευσαν πρώτα για την κατάσβεση της φωτιάς δεν ανήκουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά σε εθελοντικές ομάδες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό προκύπτει από νέο βίντεο που κατέγραψε ιδιωτική κάμερα ασφαλείας και φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Κ». Ενώ η φωτιά ξέσπασε στις 4.41 μ.μ. της 23ης Ιουλίου, το πρώτο πυροσβεστικό όχημα, κι αυτό εθελοντών, εμφανίζεται στο βίντεο στις 5.34 μ.μ., δηλαδή πάνω από 50 λεπτά αργότερα.


σχετικα αρθρα