Συμβολική ανάρτηση για τις Γαλάζιες Σημαίες 2011 έγινε σήμερα στην κεντρική παραλία της Ελούντας Λασιθίου, αφού ο διευρυμένος Δήμος Αγίου Νικολάου έχει αποσπάσει 23 Γαλάζιες Σημαίες το 2011 και βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους δήμους πανελλαδικά.

«Η Σπιναλόγκα, η Ελούντα και οι καθαρές ακτές αποτελούν έναν σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, ο οποίος παρέχει απόλυτη ασφάλεια και ηρεμία και αποτελεί μεγάλη προίκα για τον τουρισμό και το περιβάλλον της περιοχής μας», ανέφερε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης

«Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τις Γαλάζιες Σημαίες του χρόνου και στην περιοχή του Βραχασίου ώστε να εξασφαλίσουμε κι εκεί υψηλή παροχή υπηρεσιών αφού υπάρχουν οι προϋποθέσεις», επεσήμανε ο Δήμαρχος.

Εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας της Προστασίας της φύσης μίλησε ο κ. Παύλος Δασκαλάκης, εθελοντής επιθεωρητής σε όλη την Κρήτη εδώ και είκοσι ένα χρόνια, ο οποίος ανέφερε ότι ελπίζει ο Δήμος του χρόνου να έχει και πάλι την πρωτιά και συνέχισε επισημαίνοντας: «Ο Άγιος Νικόλαος είναι ο πρώτος από τους πρώτους Δήμους στην Κρήτη στις Γαλάζιες Σημαίες. Είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένος και διατηρεί σε πολύ υψηλό επίπεδο την ποιότητα των ακτών ενώ παράλληλα τηρεί όλα τα κριτήρια που προβλέπει το πρόγραμμα. Πριν τον Καλλικράτη, ο Άγιος Νικόλαος ήταν ο πρώτος Δήμος σε γαλάζιες σημαίες σε όλη την Ελλάδα αλλά μετά τη συνένωση των Δήμων, επειδή οι Δήμοι της Ρόδου και της Κω συνενώθηκαν αντίστοιχα σε "υπερδήμους", ο Άγιος Νικόλαος ήλθε τρίτος».

Εκ μέρους όλων περιοχών που απέσπασαν Γαλάζιες σημαίες μίλησε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελούντας κ. Ευάγγελος Μαυρικάκης, ο οποίος δήλωσε ευχαριστημένος που η περιοχή απέκτησε και φέτος τις τρεις Γαλάζιες Σημαίες, γεγονός πολύ σημαντικό, όπως είπε, με ιδιαίτερη σημασία γιατί αποτελούν την πιστοποίηση της παροχής υπηρεσίας στον τουρισμό και δεύτερον επιβραβεύονται οι προσπάθειες που έχουν γίνει για να έχουμε καθαρές ακτές.