Τις προδιαγραφές και τις διαδικασίες πιστοποίησης για την απονομή των σημάτων «Κρητικής Κουζίνας» και των «Επισκέψιμων Οινοποιείων» ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας» κατά τη σημερινή του συνεδρίασή στην Περιφέρεια Κρήτης.
Πρόκειται για τα δύο πρώτα σήματα της «Περιφερειακής Ετικέτας Κρήτης» που δημιουργεί η Περιφέρεια, για την ανάδειξη των παραγόμενων ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών του νησιού.

Το σήμα ποιότητας της «Κρητικής Κουζίνας» δημιουργήθηκε από την ενοποίηση των σημάτων πιστοποίησης που προϋπήρχαν στην Κρήτη, και αποτέλεσε προϊόν διαβούλευσης με τους φορείς των σημάτων στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας, η Ελληνική Ακαδημία Γεύσης, το Δίκτυο Επιχειρήσεων Ελαιολάδου Κρήτης και το Αναπτυξιακό Κέντρο Ορεινού Μυλοποτάμου - Μαλεβυζίου (ΑΚΟΜΜ).

Όσον αφορά το σήμα ποιότητας των «Επισκέψιμων Οινοποιείων» αποτελεί προϊόν συνεργασίας με τα Δίκτυα Οινοποιών Κρήτης, και βασίστηκε στις προδιαγραφές που είχε ήδη θέσει το Δίκτυο Οινοποιών νομού Ηρακλείου.

Το τελευταίο διάστημα η περιφέρεια Κρήτης επεξεργάζεται το πλάνο προβολής των νέων σημάτων και πρόκειται να οργανώσει σύντομα ενημερωτικές εκδηλώσεις των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών σε όλη την Κρήτη.

Η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας» πραγματοποιήθηκε με την νέα σύνθεση του.