Να συγκεντρώσουν δυνάμεις και να βάλουν εμπόδια ώστε να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα από τους συγκεντρωμένους στο συλλαλητήριο που οργάνωσε σήμερα το απόγευμα το ΠΑΜΕ μαζί με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στην Πλατεία Ομονοίας. Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επιτέθηκε σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για «εμετικό αλισβερίσι στη Βουλή μεταξύ Άρη Σπηλιωτόπουλου και Άννας Διαμαντοπούλου που επικεντρώθηκε στο άσυλο», ενώ κάλεσε τους συγκεντρωμένους να οργανωθούν για να μην περάσει ο νόμος. Επίσης υπογράμμισε πως «δεν έχει δικαίωμα η Βουλή να πει τι κάνουν οι κομματικές νεολαίες και παρατάξεις στις εκλογές στα πανεπιστήμια” καθώς και ότι «η κατάργηση του ασύλου σημαίνει την καταστολή χωρίς όρια από το κράτος και το τσάκισμα κάθε φωνής διαμαρτυρίας».

Στη συγκέντρωση μίλησαν ακόμα ο Νίκος Παπαλεξίου από την ΠΟΣΔΕΠ, ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος φοιτητικής νεολαίας και ο Ηλίας Μπατίδης, μέλος του ΠΑΜΕ στον τομέα της εκπαίδευσης.

Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πανό κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και φωνάζοντας συνθήματα δήλωσαν την εναντίωσή τους στο νόμο-πλαίσιο. Μετά το τέλος του συλλαλητηρίου, ακολούθησε πορεία προς την Βουλή.

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο νόμο για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, που πραγματοποιήθηκαν απόψε στη Θεσσαλονίκη.

Η πορεία που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ ξεκίνησε γύρω στις οκτώ το απόγευμα από το άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία πραγματοποίησαν φοιτητές και κινήσεις της αριστεράς.

Και οι δύο πορείες κατέληξαν με διαφορά λίγης ώρας έξω από το κτίριο της γενικής γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης.

Νωρίτερα την Τετάρτη, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή κατά του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωτοβουλία των ομοσπονδιών των καθηγητών (ΟΛΜΕ), των δασκάλων (ΔΟΕ), των πανεπιστημιακών (Συλλόγων ΔΕΠ) και των ειδικού και εργαστηριακού διδακτικoύ προσωπικoύ των ΑΕΙ (ΠΟΣΕΕΔΙΠ).

Μετά το τέλος της πορείας φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν συνέλευση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια, η οποία τελεί τις τελευταίες ημέρες υπό κατάληψη.

Συλλαλήτηρια και πορείες έχουν προγραμματιστεί και για απόψε στις 19.00. Αυτή τη φορά καλεί στην Ομόνοια το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και το ΠΑΜΕ.

Στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε από φοιτητικούς συλλόγους συγκέντρωση στη Καμάρα και θα ακολουθήσει πορεία.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως σε Πάτρα, Ιωάννινα, Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης.


TAGS