current views are: 20

5 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση08:29

Τουρίστρια πέθανε στην Κάλυμνο – Δεν υπήρχε ασθενοφόρο και διακομίστηκε με αγροτικό στο νοσοκομείο

Το Newpost έχει επανειλημμένα αναδείξει το πρόβλημα

Δημοσίευση 08:29’

Το Newpost έχει επανειλημμένα αναδείξει το πρόβλημα

Με αγροτικό αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλύμνου μια 74χρονη Βρετανίδα λόγω έλλειψης βάρδιας στο ΕΚΑΒ στο νησί, κάτι που φαίνεται πως της στοίχισε τη ζωή.  

Στις 00:45 τα ξημερώματα της Δευτέρας, η γυναίκα που επέβαινε σε ιστιοφόρο σκάφος που ελλιμενιζόταν στην περιοχή του Εμποριού, αισθάνθηκε αδιαθεσία και επικοινώνησαν με το νοσοκομείο του νησιού για να λάβουν την απάντηση πως, «δεν υπάρχει νυχτερινή βάρδια και θα έπρεπε να μεταφερθεί με κάποιο ιδιωτικό μέσο».

Άμεσα ενημερώθηκε κάτοικος της περιοχής που μετέφερε με αγροτικό αυτοκίνητο τη γυναίκα στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε στις 02:00 τα ξημερώματα.

Η σορός της 74χρονης μεταφέρθηκε στη Ρόδο για νεκροτομή, ενώ διατάχθηκε προανάκριση από τον εισαγγελέα Κω που διενεργεί το λιμεναρχείο Καλύμνου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζει πως, «Εάν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με εξειδικευμένους διασώστες η άτυχη 74χρονη μπορεί να είχε σωθεί».

Το Newpost έχει επανειλημμένα αναδείξει το πρόβλημα αλλά ουδείς αρμόδιος φαίνεται ικανός να δώσει λύση, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του ακριτικού νησιού. 
 


σχετικα αρθρα