ΕΛΛΑΔΑ

Σπάρτη: Επιχείρηση μεταφοράς τραυματία πυροσβέστη με ελικόπτερο από δύσβατη περιοχή

Δημοσίευση 5 Σεπτεμβρίου 2018, 23:01 / Ανανεώθηκε 5 Σεπτεμβρίου 2018, 18:31
Σπάρτη: Επιχείρηση μεταφοράς τραυματία πυροσβέστη με ελικόπτερο από δύσβατη περιοχή
Facebook Twitter Whatsapp

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έκανε το πλήρωμα του ελικοπτέρου δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο

Eπιχείρηση της μεταφοράς ενός πυροσβέστη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, από δύσβατη περιοχή στο Σιδηρόκαστρο Λακωνίας, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, δεν είναι δυνατή η μεταφορά του τραυματία πυροσβέστη με φορείο, που έχει φθάσει στο σημείο, για αυτό και επιχειρήθηκε η μεταφορά του με ελικόπτερο.

Όμως, όπως πρόσθεσε, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έκανε το πλήρωμα του ελικοπτέρου δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, το ελικόπτερο θα επιχειρήσει και πάλι να προσεγγίσει το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης φέρει εγκαύματα στα πόδια και ήδη του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, ενώ μαζί του βρίσκονται συνάδελφοί του και κάτοικοι της περιοχής.

Όσον αφορά τον δεύτερο πυροσβέστη, που τραυματίστηκε και αυτός κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της ίδιας φωτιάς, διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

 Σχετικά με τη φωτιά, παραμένει σε εξέλιξη σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αλλά έχει καλύτερη εικόνα, ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης.