Το καλοκαίρι είναι μια ευκαιρία τα παιδιά να ξεκολλήσουν από τηλεοράσεις και υπολογιστές και να παίξουν όσο γίνεται σε εξωτερικό χώρο. Οι επισκέψεις σε χωριά και νησιά είναι ο καλύτερος τρόπος. Aκόμα, εάν έχετε μια υποτυπώδης μορφή γειτονιάς εκεί που μένετε τότε βάλτε τα παιδιά να παίξουν κάποια από τα παιχνίδια που παίζατε εσείς όταν βρισκόσασταν σε αυτή την ηλικία. Τα 3 αγαπημένα:

Τυφλόμυγα: Χρειάζεται ένας κύκλος , ένα μαντήλι και μια κλήρωση για το ποιος θα είναι η τυφλόμυγα. Τα παιδιά κάνουν κύκλο τα χέρια τους, η τυφλόμυγα μπαίνει στην μέση και πρέπει να πιάσει κάποιον, ενώ οι γύρω την πειράζουν με αστεία. Όποιον πιάσει γίνεται εκείνος τυφλόμυγα.

Στρατιωτάκια ακίνητα.: Κάποιος τα φυλάει λέγοντας «στρατιωτάκια ακούνητα, ακίνητα, αγέλαστα φτου και βγαίνω». Τα υπόλοιπα παιδιά πρέπει να μείνουν εντελώς ακίνητα όσο το παιδί περνάει ανάμεσα τους προσπαθώντας να τα κάνει να γελάσουν και να κουνηθούν. Τα φυλάει όποιος χάσει.

Σπασμένο τηλέφωνο: Τα παιδιά κάθονται σε μια σειρά. Ο πρώτος λέει μια λέξη στο αυτί του διπλανού του πολύ γρήγορα, και μετά αρχίζει να την λέει ο ένας μυστικά στο αυτί του άλλου μέχρι να φτάσουμε στον τελευταίο ο οποίος πρέπει να την πει δυνατά.Εάν είναι σωστή τότε πάει μπροστά και λέει την δική του λέξη.


Πηγή: jenny.gr