ΕΛΛΑΔΑ

Κρέτσος: Η Ελλάδα έχει δεχτεί πολλές αιτήσεις για κινηματογραφικές παραγωγές

Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου 2018, 12:42 / Ανανεώθηκε 6 Σεπτεμβρίου 2018, 12:49
Κρέτσος: Η Ελλάδα έχει δεχτεί πολλές αιτήσεις για κινηματογραφικές παραγωγές
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Προχωρούν οι εγκρίσεις τους

H Eλλάδα την επόμενη εβδομάδα θα αποκτήσει το πιο ανταγωνιστικό κίνητρο για την παραγωγή οπτικοακουστικών μέσων, δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος.

Όπως εξήγησε το επενδυτικό κίνητρο που θεσπίστηκε πριν από ένα χρόνο θα βελτιωθεί, καθώς η προβλεπόμενη επιδότηση παραγωγής οπτικοακουστικών μέσων θα αυξηθεί από 25% σε 35%, την ερχόμενη εβδομάδα. Χωρίς, όπως είπε, να υπάρχει το όριο των 5 εκατ. ευρώ, καθιστώντας έτσι την Ελλάδα ως το πλέον ανταγωνιστικό «φυσικό πλατό» παγκοσμίως.

Ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει δεχτεί πολλές αιτήσεις για κινηματογραφικές παραγωγές και προχωρούν οι εγκρίσεις τους.

Για τηλεοπτικές άδειες

Ιστορική χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, αναφορικά με την ανακοίνωση της λίστας των τελικών δικαιούχων τηλεοπτικών αδειών, σταθμών εθνικής εμβέλειας από το ΕΣΡ.

Με την ανακοίνωση αυτή είπε ο κ. Κρέτσος έλαβε τέλος μία 30χρονη περίοδος ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας.

Είπε ακόμα ότι επιβεβαιώθηκε πλήρως η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, επισημαίνοντας ότι εάν η διαδικασία αδειοδότησης είχε ολοκληρωθεί το 2016 τώρα ενδεχομένως να προχωρούσε η αδειοδότηση και άλλων τηλεοπτικών σταθμών, καθώς τότε είχε προκηρύξει για τη χορήγηση αδειών σε μία από τις 7 κατηγορίες που προβλέπει ο νόμος.

Ο κ. Κρέτσος εξέφρασε και την ικανοποίηση του σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας στον χώρο της τηλεόρασης, λέγοντας ότι με την αδειοδότηση διασφαλίζονται 2.000 θέσεις εργασίες που σε αυτές μπορούν να προστεθούν και οι θέσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, διαμορφώνοντας μια άλλη εικόνα από αυτή της συρρίκνωσης.