Αύριο Πέμπτη 25 Αυγούστου και από τις 6:00 το πρωί, θα ξεκινήσει η μετακίνηση ειδικού συρμού, από τον κόμβο της Αλλαγής στο 57,7 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας έως το 40,5 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας στον κόμβο Χωρεμίου, για την μεταφορά ενός γιγαντιαίου αεροστροβίλου στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη. Η μεταφορά είχε προγραμματιστεί για χθες Τρίτη, αλλά λόγω τις πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή, δεν πραγματοποιήθηκε.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ειδικό συρμό αφού το μήκος του είναι 105,90 μέτρα, πλάτους 6,04 μέτρα και ύψος 5,245 μέτρα, ενώ κατά την κίνηση του καταλαμβάνει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ο χρόνος που απαιτείται για την διέλευση του, εκτιμάται σύμφωνα με προηγούμενη διέλευση ιδίου συρμού, θα είναι πολύωρος και θα διαρκέσει όλη την ημέρα, αφού η ταχύτητα με την οποία κινείται ο συρμός, δεν ξεπερνά τα 5 χλμ ανά ώρα.

Για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς και των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, η τροχαία Τρίπολης σε συνεργασία με την τροχαία Καλαμάτας, θα εκτρέπει την κυκλοφορία των επιβατηγών αυτοκινήτων, που κινούνται στην εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας από έξοδο Λεονταρίου του αυτοκινητοδρόμου και θα ακολουθούν τη διαδρομή, διασταύρωση Λεονταρίου - Λεοντάρι - Δυρράχι - Πολλιανή - Θουρία και αντίστροφα.

Σε όλο το μήκος της διαδρομής, θα υπάρχει κατάλληλη σήμανση καθώς και τροχονόμοι για την ενημέρωση και καθοδήγηση των οδηγών.

Όσον αφορά τα φορτηγά και τα λεωφορεία θα διακόπτεται η κυκλοφορία τους στον κόμβο Αλλαγής προς Τρίπολη και στην έξοδο του αυτοκινητοδρόμου προς Καλαμάτα στο 40,5 χλμ και θα περνούν εκ περιτροπής, από Τρίπολη προς Καλαμάτα και αντιστρόφως, όταν ο ειδικός συρμός θα πραγματοποιεί στάση σε προκαθορισμένα από την τροχαία σημεία.

Επιπλέον τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων και εύφλεκτων υλικών που κινούνται προς Καλαμάτα, θα σταθμεύονται προσωρινά στο σταθμό Διοδίων Λεονταρίου, και θα επιτρέπεται η κυκλοφορία τους, όταν ο ειδικός συρμός θα πραγματοποιεί στάση.

Οι οδηγοί που πρόκειται να κινηθούν την προσεχή Τρίτη από Τρίπολη προς Καλαμάτα και αντίστροφα, θα πρέπει να είναι οπλισμένοι με υπομονή και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες τις τροχαίας για την αποφυγή ατυχημάτων.