current views are: 15

6 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση11:28

Εφαρμογή για δρομολόγια λεωφορείων στέλνει στους επιβάτες καρδούλες και ερωτόλογα!

Το εργαλείο του Messenger που ελαχιστοποιεί τον χρόνο αναμονής στις στάσεις του ΟΑΣΑ!

Δημοσίευση 11:28’

Το εργαλείο του Messenger που ελαχιστοποιεί τον χρόνο αναμονής στις στάσεις του ΟΑΣΑ!

Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα νέο εργαλείο στο Messenger, που ενημερώνει το επιβατικό κοινό πότε έρχεται το επόμενο λεωφορείο της επιλογής του!

Η εφαρμογή που ονομάζεται «Πότε έρχεται το λεωφορείο μου;», ήρθε για να αλλάξει την καθημερινότητα των επιβατών στέλνοντας μάλιστα καρδούλες και… ερωτικά μηνύματα, κάνοντας τους χρήστες να διασκεδάζουν κατά την ελάχιστη αναμονή τους!

Η φετινή χρονιά έτσι και αλλιώς φαίνεται πως ανήκει στα λεγόμενα chatbots, τα οποία με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης αυτοματοποιούν την εξυπηρέτηση των πελατών προσφέροντάς τους τη βέλτιστη εμπειρία εξυπηρέτησης τη στιγμή που τη χρειάζονται, χωρίς καθυστερήσεις.

Το «Πότε έρχεται το λεωφορείο μου;» (που μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμο μόνο για τους επιβάτες της Αττικής) δημιουργήθηκε από τον Χρήστο Παναγιωτακόπουλο, που σπουδάζει ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ο ίδιος ασχολείται από μικρή ηλικία με τον προγραμματισμό και μόλις έμαθε ότι το Facebook θα προχωρήσει στη χρήση αυτής της τεχνολογίας… έπιασε αμέσως δουλειά.

Κύρια χαρακτηριστικά του εργαλείου αυτού είναι η άμεση πληροφόρηση, η ευκολία στη χρήση και φυσικά το άφθονο χιούμορ. 

Ο Χρήστος μίλησε στο Newpost για το δημιούργημά του, το οποίο έχει αρχίσει να γίνεται ανάρπαστο στο διαδίκτυο.

Όπως μας είπε ο ίδιος, το «Πότε έρχεται το λεωφορείο μου;» έκανε την εμφάνισή του στο Messenger το 2016 και ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει και το χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο.

Το δυνατό χαρτί του chatbot του Χρήστου φαίνεται πως είναι η «ερωτική διάθεση» που διαθέτει,  καθώς εάν του στείλεις σε μήνυμα μια καρδούλα τότε θα σου απαντήσει με ιδιαίτερη… αγάπη. Ο δημιουργός του πρόσθεσε αυτό το μοτίβο απαντήσεων την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, για να δει την ανταπόκριση του κόσμου. Όταν είδε πως το κοινό ξετρελάθηκε με αυτή την ιδέα, αποφάσισε να το αφήσει μόνιμα στο chatbot. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο Χρήστος, οι χρήστες του «Πότε έρχεται το λεωφορείο μου;» είναι πολλοί και συνεχώς αυξάνονται.

Μέσω του εργαλείου αυτού μπορείς να μάθεις για όποιο λεωφορείο επιθυμείς (εάν στείλεις την τοποθεσία σου), καθώς και τις δέκα κοντινότερες σε εσένα στάσεις.

Κάθε μήνα εξυπηρετεί 36.000 άτομα, κάθε εβδομάδα 20.000, ενώ ημερησίως το συμβουλεύονται 7.000. 

Πολλοί το προτιμούν περισσότερο από την επίσημη εφαρμογή του ΟΑΣΑ καθώς δεν πιάνει επιπλέον μνήμη στα κινητά τηλέφωνα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τη δωρεάν μορφή του Facebook, το 0.facebook.com.

Αν το λεωφορείο σας δεν φθάσει στην ώρα του, δεν φταίει ο Χρήστος, αφού όπως διευκρινίζει ο ίδιος τα στοιχεία αντλούνται κατευθείαν από την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ. Γι’ αυτό μη βιαστείτε να στείλετε κάποιο στενάχωρο μήνυμα, γιατί θα λάβετε θλιμμένη απάντηση… 

 

Με το chatbot μπορείτε να επικοινωνήσετε πατώντας εδώ


σχετικα αρθρα