Δύο Αλβανοί, ηλικίας 23 και 24 χρονών, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, κατηγορούμενοι για 32 κλοπές σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι δύο νεαροί είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και κατά το τελευταίο δίμηνο «δούλευαν» από κοινού, τις πρωινές ώρες, στην Άνοιξη, τον Άγιο Στέφανο, τη Νέα Ερυθραία και την Κηφισιά.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες παραβίαζαν διαμερίσματα και οικίες και έκλεβαν όχι μόνο κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές αλλά και τα αυτοκίνητα ή τις μοτοσικλέτες των ιδιοκτητών, χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που έβρισκαν στις οικίες.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν στον Άγιο Στέφανο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας ΒΑ Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α.Τ. Αγίου Στεφάνου.

Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι κατά το τελευταίο δίμηνο έχουν διαπράξει συνολικά τριάντα δύο κλοπές-διαρρήξεις. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κλεμμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, μία αποσυναρμολογημένη κλεμμένη μοτοσικλέτα, ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά, είδη ρουχισμού και άλλα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση» και παράβαση του νόμου «περί αλλοδαπών».