Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, προβλέπεται για αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός στις περιφερειακές ενότητες:

- Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).

- Βοιωτίας, Ευβοίας και Φθιώτιδας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

- Κορίνθου, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).

- Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος).

- Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας - Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).

- Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Ικαρίας και Σάμου (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).

- Νήσου Σαμοθράκης (Περιφερειακή Ενότητα Έβρου - Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Τόσο οι κρατικές υπηρεσίες όσο και οι Οργανισμοί Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματείας Πολιτικής προστασίας καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που είναι δυνατόν να προκαλέσουν φωτιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.

Τέλος, του ζητά σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.