current views are: 5

10 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση18:38

Φωτιά στο Μάτι: Μόνο η Αττική είχε πρόβλεψη για 6 με 7 μποφόρ στις 23 Ιουλίου

Τι καταγγέλλει ο πληρεξούσιος δικηγόρος οικογενειών των θυμάτων

Δημοσίευση 18:38’

Τι καταγγέλλει ο πληρεξούσιος δικηγόρος οικογενειών των θυμάτων

Νέα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο των λαθών που οδήγησαν στην τραγωδία στο Μάτι.

Και αυτό γιατί, όπως κατήγγειλε ο Αντώνης Φούσας πληρεξούσιος δικηγόρος και συνήγορος των οικογενειών πολλών θυμάτων της τραγωδίας της 23ας Ιουλίου 2018, οι αρμόδιες αρχές είχαν ενημερωθεί από την προηγούμενη ημέρα ότι θα επικρατούν πολύ ισχυροί άνεμοι στην Αττική.

Ο κ. Φούσας, ζήτησε από τον τεχνικό σύμβουλο να αιτηθεί την παροχή των στοιχείων για τους ανέμους από την ΕΜΥ και από τις  απαντήσεις που έδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία προκύπτει – σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο- ότι:

1). Ότι από ώρα 11.00 της 22ας Ιουλίου 2018 (δηλ. την προηγούμενη της τραγωδίας) ενημερώθηκε η Περιφέρεια και οι άλλες αρμόδιες υπηρεσίες (μάλιστα εστάλη και σχετικός χάρτης), ότι ο βαθμός επικινδυνότητας θα είναι πολύ υψηλός και άρα θα έπρεπε να ληφθούν όλα τα προληπτικά μέτρα, όπως προβλέπει ο Ν. 3013/2002 και ο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ», κάτι που, δυστυχώς, δεν έγινε και γι΄ αυτό είχαμε τη μεγάλη τραγωδία.

2). Ότι στους γειτονικούς νομούς (Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία κ.λ.π.) της περιοχής στην Κινέτα δεν προβλέπονταν ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, εν αντιθέσει με την Αττική και επομένως, θα έπρεπε να μεταφερθούν στην Κινέτα πυροσβεστικά μέσα από τις περιοχές αυτές και όχι από την Ανατολική Αττική.

Επισημαίνεται πως το αίτημα υποβλήθηκε αρχικά στην Πυροσβεστική η οποία καθυστέρησε να δώσει απαντήσεις  με αποτέλεσμα ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων να ζητήσει από τον κ. Γκουρμπάτση να απευθυνθεί στην ΕΜΥ.


σχετικα αρθρα