Η ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων για την πάταξη του παραεμπορίου επισημάνθηκε σε σύσκεψη που έγινε στην Ξάνθη, παρουσία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Άρη Γιαννακίδη, των πέντε αντιπεριφερειαρχών, των Εμπορικών Συλλόγων, των Ομοσπονδιών, των Συνδέσμων και των Ενώσεων Βιοτεχνών και Εμπόρων, των Επιμελητηρίων, καθώς επίσης και των Ενώσεων Καταναλωτών της Περιφέρειας. Ο κ. Γιαννακίδης δήλωσε ότι οι φορείς της περιοχής θα προτείνουν την παρουσία ενός μόνιμου ελεγκτικού μηχανισμού στις εισόδους της χώρας, την μεικτών κλιμακίων της ΕΛ.ΑΣ. μέσα στα αστικά κέντρα αλλά και τη λειτουργία μίας τηλεφωνικής γραμμής που θα δέχεται καταγγελίες που αφορούν στο παραεμπόριο, από επαγγελματίες και πολίτες, σε 24ωρη βάση.
Η ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων για την πάταξη του παραεμπορίου επισημάνθηκε σε σύσκεψη που έγινε στην Ξάνθη, παρουσία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Άρη Γιαννακίδη, των πέντε αντιπεριφερειαρχών, των Εμπορικών Συλλόγων, των Ομοσπονδιών, των Συνδέσμων και των Ενώσεων Βιοτεχνών και Εμπόρων, των Επιμελητηρίων, καθώς επίσης και των Ενώσεων Καταναλωτών της Περιφέρειας.

    Ο κ. Γιαννακίδης δήλωσε ότι οι φορείς της περιοχής θα προτείνουν την παρουσία ενός μόνιμου ελεγκτικού μηχανισμού στις εισόδους της χώρας, την μεικτών κλιμακίων της ΕΛ.ΑΣ. μέσα στα αστικά κέντρα αλλά και τη λειτουργία μίας τηλεφωνικής γραμμής που θα δέχεται καταγγελίες που αφορούν στο παραεμπόριο, από επαγγελματίες και πολίτες, σε 24ωρη βάση.