current views are: 5

14 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση12:57

Νέους θανάτους λόγω έλλειψης ασθενοφόρων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Τραγικά περιστατικά σε Βελεστίνο και Αιτωλοακαρνανία.

Δημοσίευση 12:57’

Τραγικά περιστατικά σε Βελεστίνο και Αιτωλοακαρνανία.

Δυο νέα, τραγικά περιστατικά που στοίχισαν ανθρώπινες ζωές σε Βελεστίνο και Αιτωλοακαρνανία, λόγω έλλειψης ασθενοφόρων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, την «Δευτέρα 10/9/2018  12 τα μεσάνυχτα ,στρατιωτικός έτρωγε στο πανηγύρι της πόλης με τη παρέα του 500 μέτρα από το Κέντρο Υγείας.

Αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο. Προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από παραβρισκόμενους και κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνο. Δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Μέχρι να έρθει από το Βόλο κατέληξε. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας 500 μέτρα μακριά από το συμβάν μπορεί να είχε σωθεί». 

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το κέντρο υγείας Βελεστίνου  έχει δύο μόνο οδηγούς και καλύπτουν λιγότερες από τις μισές βάρδιες το μήνα.  Παράλληλα καταγγέλλουν πως στις «12/9/2018 συνέβη θανατηφόρο  τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Αγρινίου – Εμπεσού  κοντά στο Κέντρο Υγείας. Στο Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλου Αιτωλοακαρνανίας, δεν υπήρχε ασθενοφόρο, το περιστατικό το παρέλαβε ασθενοφόρο από το Αγρίνιο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες και η διακομιδή τους στο νοσοκομείο. 

Στο συγκεκριμένο κέντρο υγείας υπάρχουν τρεις οδηγοί και πολλές βάρδιες είναι ακάλυπτες


σχετικα αρθρα