current views are: 7

19 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση03:30

Νεφώσεις και ενισχυμένοι βοριάδες την Τετάρτη

Έως 28 βαθμούς Κελσίου θα δείξει ο υδράργυρος

Δημοσίευση 03:30’
Ο καιρός
Πηγή; ΑΠΕ

Έως 28 βαθμούς Κελσίου θα δείξει ο υδράργυρος

Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018.

Παράλληλα, ενισχυμένοι θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 17 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 22 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Ιόνιο και τον Πατραϊκό Κόλπο μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr


σχετικα αρθρα