current views are: 8

19 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση09:12

Διεκόπη για τις 27 Σεπτεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Στο δικαστήριο μετήχθη και ο Αρ. Φλώρος ως βασικός μάρτυρας 

Δημοσίευση 09:12’

Στο δικαστήριο μετήχθη και ο Αρ. Φλώρος ως βασικός μάρτυρας 

Με μόνο δυο εκ των πέντε συνολικά αλλοδαπών κατηγορουμένων να βρίσκονται στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ξεκίνησε σήμερα για  να διακοπεί για τις 27 Σεπτεμβρίου  η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017 μέσα στο δικηγορικό του γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. 

Όπως αναφέρει το lawandorder.gr, στο δικαστήριο μετήχθη και ο Αρ. Φλώρος, ο οποίος είναι βασικός μάρτυρας στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, καθώς ο αδικοχαμένος ποινικολόγος ήταν ένας από τους συνηγόρους του στη δίκη για το σκάνδαλο της Energa. 

Ο 40χρονός επιχειρηματίας μετήχθη στο δικαστήριο από τις φυλακές όπου επέστρεψε στην εκπνοή του περασμένου Αυγούστου μετά τις αποκαλύψεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε καταφέρει να αποφυλακιστεί με ποσοστό αναπηρίας 70%. 

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο, η δίκη διεκόπη για τις 27 Σεπτεμβρίου καθώς κάποιοι εκ των πέντε αλλοδαπών δικηγόρων δεν είχαν δικηγόρους. 

Παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη δήλωσε η οικογένεια τογ Μιχ. Ζαφειρόπουλου, εκπροσωπούμενη από τους δικηγόρους Μάκη Βορίδη, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Βασίλη Αλεξανδρή, κ.ά. 

Συγκεκριμένα στο εδώλιο για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου κάθονται οι: Μικέλα Κάστριοτ, Αλέξανδρος Μάτα (ο οποίος διαφεύγει), Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε. Οι Κάστριοτ και Μάτα, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της φυσικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, της ληστεία, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του ποινικολόγου είναι οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, δηλαδή οι Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε.

Ωστόσο, παρόντες σήμερα στο δικαστήριο ήταν μόνο οι δυο από τους πέντε κατηγορούμενους και συγκεκριιμένα οι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε. Αντίθετα, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι με δήλωσή τους που αναγνώστηκε στο δικαστήριο γνωστοποιήσαν ότι δεν επιθυμούν να παραστούν στη διαδικασία. Μάλιστα, κάποιοι εκ των κατηγορουμένων δια των δικηγόρων τους ανακοίνωσαν ότι πραγματοποιούν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής του. «Σιγά μην πάθουν τίποτᨻ ήταν το σχόλιο που ακούστηκε από το ακροατήριο.

Υπενθυμίζεται πως δυο από τους κατηγορουμένους οι Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε έχουν καταδικασθεί σε 22 και 23 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014 στο σπίτι του στην Πεντέλη. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και ο Αρ. Φλώρος.

Διαβάστε περισσότερα στο lawandorder.gr

 


σχετικα αρθρα