ΕΛΛΑΔΑ

Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Ημαθία (φωτό)

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2018, 10:29 / Ανανεώθηκε 21 Σεπτεμβρίου 2018, 13:25
Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Ημαθία (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Καλά στην υγεία τους οι δύο χειριστές

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, καθώς ελικόπτερο NH-300C της Σχολής Αεροπορίας Στρατού, που είχε απογειωθεί από τη βάση της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση. Καλά στην υγεία τους οι δύο χειριστές, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Το ελικόπτερο που ανήκει στον Στρατό Ξηράς εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατά τη διάρκεια της οποίας εμφάνισε μηχανική βλάβη. Οι χειριστές ευτυχώς κατάφεραν να το προσγειώσουν στον κύκλο του αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας Ημαθίας χωρίς κινητήρα, αλλά με τη δύναμη του στροφείου, χωρίς να τραυματιστούν.

Στο σημείο του ατυχήματος μεταβαίνει κλιμάκιο, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να καταγράψει τις ζημιές, ενώ έρευνα για τα αίτια της αναγκαστικής προσγείωσης θα διενεργήσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ: 

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, σήμερα το πρωί και περί ώρα 09:30, εκπαιδευτικό ελικόπτερο NH-300C, της Σχολής Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΣ), κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, εκτέλεσε με ασφάλεια αναγκαστική προσγείωση, στον κύκλο του αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Και οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους, ενώ για τα αίτια της αναγκαστικής προσγείωσης έχει διαταχθεί έρευνα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού».

Πηγή φωτό: emvolos.gr