ΕΛΛΑΔΑ

Εξώδικη διαμαρτυρία για τις συντάξεις στο υπουργείο Εργασίας

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2018, 13:02 / Ανανεώθηκε 21 Σεπτεμβρίου 2018, 13:56
Εξώδικη διαμαρτυρία για τις συντάξεις στο υπουργείο Εργασίας
Facebook Twitter Whatsapp

Είχε προηγηθεί κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Εξώδικη διαμαρτυρία στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιδόθηκε σήμερα για το θέμα των συντάξεων. Ειδικότερα η εξώδικη διαμαρτυρία στρέφεται κατά της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλου και σε άλλα μέλη της ιεραρχίας του υπουργείου.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων. Στην μηνυτήρια αναφορά του το Δίκτυο κατήγγειλε ότι σκοπίμως δεν καταβάλλονται  οι συντάξεις ώστε η Κυβέρνηση να δημιουργεί υπερπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ για να το εμφανίζει στους δανειστές.

Τώρα την εξώδικη δήλωση προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υπογράφει ο συνταξιούχος  στρατιωτικός Παναγιώτης Σταμάτης.

Με τη δήλωσή του διαμαρτύρεται για τη μη νόμιμη συμπεριφορά της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, του διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) Λάμπρου Σέμπου και της  προϊσταμένης της γενικής διεύθυνσης απονομής συντάξεως, Ιωάννας Γατή -Σπυροπούλου, αναφορικά με την μη ενημέρωση των συνταξιούχων ως προς τις επικείμενες μειώσεις, καθώς επίσης για τη  παράνομη  -όπως χαρακτηρίζεται- παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ).

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζζ στο lawandorder.gr