«Εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης και του περιφερειάρχη Γ. Σγουρού», θα σταθεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική, αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.
Η αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ οφείλεται στη δημοσίευση της προκαταρκτικής προκήρυξης, η οποία εγκρίθηκε με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής, του υπουργείου Περιβάλλοντος και αφορά την κατασκευή τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων δυναμικότητας 1.350.000 τόνων και της παραχώρησης της λειτουργίας τους για 20-25 χρόνια σε ιδιώτες εργολάβους.

Οι συνδικαλιστές των εργαζομένων στους Δήμους, στην ανακοίνωσή τους, κατηγορούν την κυβέρνηση πως αδιαφορεί για την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, υποκαθιστά το Περιφερειακό Συμβούλιο και αγνοεί την πρόσφατη ακυρωτική απόφαση του 6ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ παρακάμπτει πλήρως τον ΕΣΔΚΝΑ. Τέλος, ισχυρίζονται πως αδιαφορεί για τις αντιδράσεις των κατοίκων του Θριασίου Πεδίου, της Δυτικής Αθήνας καθώς και της Κερατέας, ενώ αγνοεί την πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού.