ΕΛΛΑΔΑ

Γνωστό μέλος της ΛΟΑΤ κοινότητας ο νεκρός της Ομόνοιας

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2018, 15:51 / Ανανεώθηκε 22 Σεπτεμβρίου 2018, 18:26
Γνωστό μέλος της ΛΟΑΤ κοινότητας ο νεκρός της Ομόνοιας
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Ζ Κ, ήταν χρήστης ηρωίνης και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το τελευταίο διάστημα της ζωής του είχε βυθιστεί βαθιά στον κόσμο της ηρωίνης,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γνωστό μέλος της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, δηλωμένος φορέας του AIDS και από τις πλέον εμβληματικές drag queen μορφές, ήταν ο 33χρονος που έπεσε νεκρός το μεσημέρι της Παρασκευής σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Ο Ζ Κ, ήταν χρήστης ηρωίνης και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το τελευταίο διάστημα της ζωής του είχε βυθιστεί βαθιά στον κόσμο της ηρωίνης, χάνοντας τον παλιό κοινωνικό εαυτό του, με αποτέλεσμα να αποξενωθεί.

Η ανάγκη να εξασφαλίσει τη δόση του, φαίνεται να τον ώθησε στην εισβολή στο κοσμηματοπωλείο στην Γλάδστωνος.

Ο Ζ.Κ είχε δώσει συνέντευξη στο παρελθόν σχετικά με την κοινωνική του δραστηριότητα του και είχε αποκαλύψει πως είχε δεχτεί επανειλημμένα ρατσιστικές επιθέσεις. Το ερώτημα που εγείρεται είναι εάν όσοι του επιτέθηκαν, το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της απόπειρας ληστείας που επιχείρησε, τον αναγνώρισαν ή όχι.

Για τον θάνατο του, έχει συλληφθεί ήδη ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο.

Ο επιχειρηματίας που σε βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα να κλοτσάει τον εγκλωβισμένο στην βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου επίδοξο ληστή, φέρεται να ανέφερε στους άνδρες της ασφάλειας: «Αγανάκτησα όταν τον είδα να προσπαθεί να με κλέψει,με έχουν ξανακλέψει και ξέσπασα».

Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του 33χρονου Ζ.Κ, αναμένεται να γίνουν γνωστές μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας - νεκροτομής.
 


Συνήγορος κοσμηματοπώλη: Δεν είχε καμία συμμετοχή στην τραγική κατάληξη

Η δικογραφία για τον καταστηματάρχη ανατέθηκε σε τακτικό Ανακριτή, από τον οποίο ήδη ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, ο κοσμηματοπώλης δεν έχει καμία συμμετοχή στην τραγική κατάληξη του ανθρώπου που επιχείρησε τη ληστεία : «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό γι’ όλους, στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επελθόν αποτέλεσμα ο εντολέας μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος. Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε πως ο κατηγορούμενος έπραξε τα αυτονόητα: «Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του δράστη μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν. Στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά».

Σύμφωνα με τον συνήγορο, δεν ήταν ο τραυματισμός του δράστη που επέδρασε στην απώλεια της ζωής του και ως απόδειξη σε αυτό ο κ. Αναγωστόπουλος τόνισε πως αφού βγήκε από το κοσμηματοπωλείο «και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ, σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

Οι Αρχές εξετάζουν τα στοιχεία της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και τα βίντεο από το σημείο.