Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί το έργο της αστικής ανάπλασης της Βέροιας, προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ, μετά τη θετική γνωμοδότηση που έλαβε από το περιφερειακό συμβούλιο δημοσίων έργων.

Η αστική ανάπλαση περιλαμβάνει τα υποέργα «Ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής αναβάθμισης δήμου Βέροιας», προϋπολογισμού 8.858.402 ευρώ, «Υπογειοποίηση δικτύων ΔΕΗ», προϋπολογισμού, 750.000 ευρώ, «Αρχαιολογική έρευνα και συντήρηση του βόρειου τείχους της Βέροιας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και «Μετατόπιση δικτύων ΟΤΕ», προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.

«Ένα ιδιαίτερα σημαντικό και μεγάλο, σε μέγεθος εργασιών και οικονομικών δεδομένων, έργο για τον δήμο μας μπαίνει στη φάση της δημοπράτησης. Σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για την περιοχή και την πατρίδα μας, ευελπιστούμε ότι με το έργο αυτό αφενός θα αναβαθμίσουμε ουσιαστικά την όψη της πόλης μας και από την άλλη θα ενισχύσουμε τους παραγωγικούς φορείς και το εργατικό μας δυναμικό. Ο Δήμος Βέροιας και οι επιχειρήσεις του εργάζονται μεθοδικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες με αποτέλεσμα να εντάξουν στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ άλλα 12 έργα συνολικού προϋπολογισμού 17,5εκ. ευρώ περίπου, ενώ έχουν ώριμα προς ένταξη άλλα 24 έργα 18εκ. ευρώ περίπου», δήλωσε η δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη.