ΕΛΛΑΔΑ

Ανήσυχοι οι φαρμακοποιοί για τη δυνατότητα εξαίρεσης μαθητών από τους εμβολιασμούς

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2018, 16:10 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2018, 16:21
Ανήσυχοι οι φαρμακοποιοί για τη δυνατότητα εξαίρεσης μαθητών από τους εμβολιασμούς
Facebook Twitter Whatsapp

«Αμφίσημη» η εγκύκλιος του υπουργείου

Ανησυχία στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο έχει προκαλέσει η «αμφίσημη» εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών των παιδιών πριν εγγραφούν στο σχολείο τους.

Η εγκύκλιος επιτρέπει την εξαίρεση από τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς εφόσον υπάρχει ιατρική βεβαίωση για αντενδείξεις -μια πρόβλεψη που έχει προκαλέσει αντιδράσεις εν μέσω επιδημίας ιλαράς λόγω της συνωμοσιολογίας για επικινδυνότητα των εμβολίων.

Ο ΠΦΣ καλεί τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας να ξεκαθαρίσουν το τοπίο και τονίζει ότι «Οι εμβολιασμοί των παιδιών είναι και πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικοί αφού συνιστούν μείζονα παρέμβαση Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας, ιδιαίτερα σήμερα που έχουν αυξηθεί τα κρούσματα της Ιλαράς και άλλων νοσημάτων λόγω μη εμβολιασμού. 

»Η Πολιτεία και τα αρμόδια όργανα οφείλουν να ενημερώσουν υπεύθυνα την ελληνική κοινωνία για τα οφέλη του εμβολιασμού, σύμφωνα και με τις Οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και να εξασφαλίσουν την  πρόσβαση όλων των παιδιών στους εμβολιασμούς και με αποφασιστικό τρόπο να κλείσουν τα όποια παράθυρα για την  ακύρωση της επιτυχίας του στόχου για καθολικό εμβολιασμό όλων των παιδιών».

Οι φαρμακοποιοί καταλήγουν τονίζοντας πως στο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας δεν χωρούν αμφισημίες και δισταγμοί.