Είχαν εισβάλει σε εταιρεία εμπορίας σιδηρικών και βιομηχανικών εργαλείων στον Ταύρο και προσπαθούσαν να φορτώσουν 50 χάρτινες συσκευασίες με παπούτσια εργασίας, συνολικής αξίας 70.000 ευρώ, σε κλεμμένο φορτηγάκι καθώς και σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο. Δεν τα κατάφεραν ωστόσο, καθώς εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και συνελήφθησαν.
Ο λόγος για πέντε Αλβανούς ηλικίας από 22 έως 40 χρόνων, οι οποίοι ήταν μέλη σπείρας που επιδιδόταν σε κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις. Από την προανάκριση-έρευνα που διενεργήθηκε από το αστυνομικό τμήμα Πετραλώνων προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, οι πέντε δράστες είχαν διαπράξει μία ληστεία σε βάρος ενός αλλοδαπού υπηκόου Αφγανιστάν και είχαν κλέψει τέσσερα φορτηγά αυτοκίνητα, ενώ μελετάται και η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Εντός του αυτοκινήτου το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μαύρα γάντια, οχτώ κλειδιά αυτοκινήτων, κλειδιά οικιών, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία».