Έμπαιναν στα σούπερ μάρκετ και με την απειλή όπλων ακινητοποιούσαν πελάτες και υπαλλήλους. Κατόπιν, αφαιρούσαν τα χρήματα από τα ταμεία και εξαφανίζονταν. Ένας 30χρονος και ένας 28χρονος, οι οποίοι βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας, ήταν οι δράστες τουλάχιστον έξι τέτοιων ληστειών κατά τους τελευταίους μήνες, έχοντας αποσπάσει λεία αξίας 10.000 ευρώ.

Ειδικότερα, οι δύο ληστές εντοπίστηκαν μετά από αναζητήσεις στον Κολωνό, από ομάδες αστυνομικών της ΔΙΑΣ και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ).

Λίγο πριν την σύλληψή τους είχαν ληστέψει με την απειλή όπλων άλλο ένα σούπερ μάρκετ στην περιοχή αποσπώντας 4.550 ευρώ. Στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.105 ευρώ και στην κατοχή του 28χρονου το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 3.190 ευρώ, ένα παντελόνι φόρμας μαύρου χρώματος και τρία κράνη μοτοσικλέτας.

Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, κατά την διάρκεια των τελευταίων δέκα μηνών, έχουν διαπράξει δύο ληστείες σε μίνι μάρκετ, τέσσερις ληστείες σε σούπερ μάρκετ, καθώς και μία απόπειρα ληστείας.

Η συνολική αξία της λείας τους ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για «ληστεία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση» και παράβαση του «νόμου περί όπλων», ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.