ΕΛΛΑΔΑ

Νέες δράσεις για τις ευπαθείς ομάδες ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2018, 22:01 / Ανανεώθηκε 2 Οκτωβρίου 2018, 17:01
Νέες δράσεις για τις ευπαθείς ομάδες ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Facebook Twitter Whatsapp

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις για την πρόνοια και τη ψυχική υγεία

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις για την πρόνοια και τη ψυχική υγεία ξεκινά η Περιφέρεια σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα. Με δύο προσκλήσεις που εκδόθηκαν σήμερα, διατίθενται 1.435.000 ευρώ για την ενίσχυση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, αλλά και τη δημιουργία νέων δομών για άστεγους, έγκυες, εξαρτημένους και πολίτες που αντιμετωπίζουν κινδύνους.

Όπως αναφέρεται σχετικά, οι συγκεκριμένες προσκλήσεις, αποτελούν ανάσα για τις υπηρεσίες και τις δομές σε ολόκληρη την Περιφέρεια που αντιμετωπίζει, όπως όλη η χώρα, τις αυξημένες ανάγκες πολιτών που χρειάζονται στήριξη. Η πρώτη πρόσκληση αφορά στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και στοχεύει στην εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ. Η δεύτερη, με προϋπολογισμό 785.200 ευρώ, αφορά στην παροχή υπηρεσιών για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων και για τη φροντίδα του πληθυσμού σε κίνδυνο.

«Για να μην έχεις μια Περιφέρεια δύο ταχυτήτων, πρέπει να κάνεις ό,τι μπορείς για να μειώνεις συνεχώς τις ανισότητες. Να παρέχεις πρόνοια σε όσους το έχουν ανάγκη και να είσαι παρών όταν ο πολίτης σε χρειάζεται. Η μάχη κατά της φτώχειας και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποί μας, δεν είναι κατοστάρι, είναι Μαραθώνιος. Ένας διαρκής αγώνας. Στα επόμενα βήματά μας, να μην μείνει κανένας πίσω», τόνισε στις δηλώσεις του, με αφορμή την έκδοση των προσκλήσεων ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ