Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 16 Σεπτεμβρίου το νεοϊδρυθέν Εφετείο Ανατολικής Κρήτης στο Ηράκλειο. Σήμερα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νίκος Κανελλόπουλος, είχε στο Ηράκλειο επαφές με τοπικούς φορείς και επισκέφθηκε το νέο κτίριο της πλατείας Δασκαλογιάννη, όπου πρόκειται να στεγαστεί το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Ο κ. Κανελλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως στις 16 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης και θα είναι παρούσα η ηγεσία του υπουργείου. Ακόμη, τόνισε ότι η λειτουργία του Εφετείου στο Ηράκλειο θα είναι πολύ σημαντική.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε, επίσης, συνάντηση με το δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως για το νεοϊδρυθέν Εφετείο Ανατολικής Κρήτης που θα εγκατασταθεί σε χώρο του Δήμου, ενώ αναφέρθηκαν και στο σωφρονιστικό κατάστημα της Ν. Αλικαρνασσού.

Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας συνοδευόμενος από το δήμαρχο, τη βουλευτή Μαρία Σκραφνάκη και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό επισκέφτηκε τα κτίρια όπου θα στεγαστεί το νέο Εφετείο από τα μέσα Σεπτέμβρη, το δημοτικό κτίριο της πλατείας Δασκαλογιάννη και το κτίριο της πρώην Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Επίσης, ο κ. Κανελλόπουλος είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, με τον οποίο συζήτησαν για την επικείμενη λειτουργία του Εφετείου.