current views are: 9

5 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση10:41

Θύμα απατεώνων ο Λ. Πανταζής – Έταζαν επενδύσεις και τους άρπαζαν χιλιάδες ευρώ

Οι δράστες φέρεται να του απέσπασαν το ποσό των 60.000 ευρώ

Δημοσίευση 10:41’

Οι δράστες φέρεται να του απέσπασαν το ποσό των 60.000 ευρώ

Εύκολα, ακούραστα και κυρίως, πολλά λεφτά μέσω επενδύσεων έταζαν στα θύματά τους, δύο απατεώνες, ένας άνδρας ηλικίας 61 ετών και μια γυναίκα 39 ετών, που συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη από άνδρες της ασφάλειας. Θύμα τους και ο τραγουδιστής Λευτέρης Παναταζής, που πρόσφατα απασχόλησε την κοινή γνώμη καθώς συνελήφθησαν οι ληστές που είχαν εισβάλει στο σπίτι του στα Νότια Προάστια.

Οι απατεώνες προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα τάζοντάς του αύξηση των χρηματικών τους κεφαλαίων μέσω χρηματιστηριακών επενδύσεων. Τους έπειθαν να τους καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά προς επένδυση.

Στη συνέχεια και αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους, παρίσταναν τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που έκαναν φιλανθρωπίες και τους έπειθαν να κάνουν από κοινού χρηματικές δωρεές. Το αποκορύφωμα της απάτης τους δε, ήταν πως για να τους πείσουν απόλυτα για τις… αγνές προθέσεις τους, τους παρέδιδαν ένα κλειστό χρηματοκιβώτιο μέσα στο οποίο υποτίθεται πως είχαν κλείσει τα χρήματα που τους είχαν πάρει!

Όταν τα θύματα αντιλαμβανόντουσαν την απάτη σε βάρος τους, απασφάλιζαν τα χρηματοκιβώτια και διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό τους αντί χρημάτων υπήρχαν αποκόμματα εφημερίδων σε δεσμίδες, σε σχήμα και μέγεθος χαρτονομισμάτων!

Μέχρι στιγμής έχουν εξακριβωθεί δύο περιπτώσεις απάτης μεταξύ των οποίων και του Λευτέρη Πανταζή. Οι δράστες φέρεται να του απέσπασαν το ποσό των 60.000 ευρώ. Θύμα τους έπεσε και μια γυναίκα. Από τους δύο απέσπασαν συνολικά135.000 ευρώ.

Στην κατοχή τους καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 108.700 ευρώ, δύο χρηματοκιβώτια, ένας χαρτοφύλακας και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων. Επίσης κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και δύο κινητά τηλέφωνα. Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο 61χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, απάτες, πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία και απόδραση κρατουμένου.
 


σχετικα αρθρα