current views are: 5

7 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση06:06

Προσφυγικό καμπ θυμίζει η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

Μετανάστες και πρόσφυγες κοιμούνται στην πλατεία μέσα σε sleeping bags

Δημοσίευση 06:06’

Μετανάστες και πρόσφυγες κοιμούνται στην πλατεία μέσα σε sleeping bags

Σε προσφυγικό καμπ έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που ανέβηκε στα social media μετανάστες και πρόσφυγες κοιμούνται στην πλατεία μέσα σε sleeping bags.

Ορισμένοι μάλιστα κοιμούνται το βράδυ και στα παγκάκια της πλατείας με αποτέλεσμα κανένας πολίτης να μην μπορεί να καθίσει στην πλατεία.

«Τραγικές σκηνές εκτυλίσσονται αυτή την ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους έξω από το αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου», γράφει χρήστης του Twitter δημοσιεύοντας το παρακάτω βίντεο το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι περίπου 50 πρόσφυγες από το Ιράν και το Ιράκ όπως αναφέρουν, περιμένουν από την αστυνομία να τους συλλάβει και να τους δώσει τα απαραίτητα έγγραφα για να ζητήσουν έπειτα άσυλο.

Κάποιοι εξ αυτών, όπως η οικογένεια του Μαχμούντ, παρέμειναν όλο το βράδυ στην Αριστοτέλους για να μπουν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο περιστατικό στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο διάστημα ομάδες μεταναστών συγκεντρώνονται έξω από το Α.Τ. Λευκού Πύργου, προκειμένου να συλληφθούν.

Ο Μαχμούντ ανέφερε μιλώντας στη Voria.gr πως ο ίδιος και οικογένειά του παρέμειναν για λίγες μέρες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, όπου η κατάσταση όμως ήταν πολύ κακή.

«Κοιμόμασταν στο πάτωμα γιατί το κάμπ ήταν γεμάτο», τόνισε.

Ο 23χρονος Σείντ από το Ιράκ αναφέρει πως περιμένει εδώ και πέντε ημέρες απέναντι από το τμήμα για τα χαρτιά.


σχετικα αρθρα