Ηλεκτρονικά παιχνίδια διέθετε για τους πελάτες της καφετέριάς του ένας 43χρονος, στα Μάλια, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Χερσονήσου και του Καστελλίου, για παράβαση του Ν. περί παιγνίων, εράνων και λαχειφόρων αγορών.

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο, στο κατάστημα, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος δυο τυχερά ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα τα οποία ήταν σε κατάσταση αναμονής, έτοιμα για τους πελάτες-θαμώνες.

Μέσα στα μηχανήματα βρέθηκαν 306 ευρώ σε κέρματα και χαρτονομίσματα, ποσό που κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τη διενέργεια τυχερών και απαγορευμένων παιγνίων.

Για τον ίδιο λόγο και επιπλέον για παράβαση του νόμου περί προστασίας ανηλίκων συνελήφθη, τα ξημερώματα, και μια 34χρονη γυναίκα στο Ηράκλειο. Κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε καφετέρια, στην οποία η 34χρονη εργαζόταν ως υπεύθυνη, βρέθηκαν εγκατεστημένα και σε λειτουργία τρία τυχερά ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, σε κατάσταση αναμονής προς άμεση χρήση από θαμώνες του καταστήματος. Τα παιγνιομηχανήματα περιείχαν το χρηματικό ποσό των 317,20 ευρώ, το οποίο και κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τη διενέργεια τυχερών και απαγορευμένων παιγνίων.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ανωτέρω κατάστημα λειτουργεί χωρίς την απαιτούμενη από τον νόμο άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, και χωρίς να έχει τοποθετηθεί η απαραίτητη πινακίδα με την ένδειξη απαγόρευσης κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών από ανηλίκους.

πηγή: Cretalive