ΕΛΛΑΔΑ

Σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι υποψήφιοι από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2018, 16:34 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2018, 14:54
Σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι υποψήφιοι από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές
Facebook Twitter Whatsapp

Η εγγραφή των επιτυχόντων θα γίνει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου μέχρι και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου και επιλογής για εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 των υποψηφίων περιοχών της Δυτικής Αττικής και της Κω, που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Οι υποψήφιοι αυτοί από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα μπορούν να βρίσκουν το Τμήμα/Σχολή επιτυχίας τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το όνομα μητρός του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Η εγγραφή των επιτυχόντων θα γίνει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου μέχρι και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου. Οι επιτυχόντες θα απευθύνονται κατευθείαν στις σχολές επιτυχίας, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και όσα τυχόν συμπληρωματικά  δικαιολογητικά ζητήσουν οι Γραμματείες των Τμημάτων/Σχολών.

Tην ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου τέσσερις υποψήφιοι στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ξαφνικά δήλωσαν κατοικία τη Μάνδρα για να εφαρμοστεί και γι’ αυτούς η ευνοϊκή διάταξη και να κάνουν πιο εύκολη την εισαγωγή στα ΑΕΙ. «Ελέγξαμε πότε δηλώθηκε η κατοικία των υποψηφίων από την Μάνδρα  και βρήκαμε τέσσερις περιπτώσεις, οι οποίες δεν τιμούν πρώτα τον εαυτό τους, διότι αυτό σημαίνει ότι οι γονείς πρώτα έκαναν την κομπίνα και τα παιδιά γνωρίζουν την κομπίνα. Αυτά δεν είναι σωστά πράγματα» δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου.