Πυρετωδώς εργάζονται η τεχνική υπηρεσία με το τμήμα παιδείας του δήμου Ρεθύμνου, προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα των δρομολογίων που χρειάζονται, ώστε η μεταφορά των μαθητών να γίνει απρόσκοπτα από το νέο έτος που αναλαμβάνουν οι δήμοι την ευθύνη για το συγκεκριμένο έργο.

Το ΚΤΕΛ, αν και αναμενόταν την Παρασκευή να κοινοποιήσει στο δήμο τα δρομολόγια που κάνει, ώστε ο δήμος να ξέρει ποιες περιοχές δεν εξυπηρετούνται από το ΚΤΕΛ για το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου προκειμένου να προχωρήσει στην προκήρυξη του έργου, έστειλε τα πιθανά δρομολόγια πού θα γίνονται από Σεπτέμβρη και όχι αυτά που αφορούν τους μαθητές, όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος παιδείας, Γιώργος Γεωργαλής. Ο ίδιος κάνει λόγο για έλλειψη συνεργασίας από τα ΚΤΕΛ που δημιουργεί πρόβλημα, ενώ οι προθεσμίες πιέζουν.

Έτσι οι δυο υπηρεσίες κάνουν «ασκήσεις επί χάρτου» βάσει του ότι γνωρίζουν ότι υπάρχουν 2.200 μαθητές σε συγκεκριμένα δρομολόγια, ώστε να βγάλουν τα κόστη μεταφοράς και να προετοιμάσουν τον διαγωνισμό, που θα απευθύνεται στις εταιρείες που μπορούν να αναλάβουν μεταφορικό έργο. Τουριστικά λεωφορεία, ταξί ακόμα και το ίδιο το ΚΤΕΛ, μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Ο κ. Γεωργαλής θεωρεί ότι ίσως προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία για την προκήρυξη του διαγωνισμού, ωστόσο επειδή το πρόβλημα αυτό προφανώς δεν το έχει μόνο ο μητροπολιτικός δήμος του Ρεθύμνου αλλά και άλλοι δήμοι στη χώρα, ενδεχομένως το υπουργείο εσωτερικών να δώσει παράταση στην προθεσμία.

Άλλωστε όπως επισημαίνει ο κ. Γεωργαλής, αν το υπουργείο είχε στείλει έγκαιρα και όχι τελευταία στιγμή την εγκύκλιο για την προκήρυξη, ενδεχομένως να μην υπήρχαν τώρα αυτά τα προβλήματα.

Υπενθυμίζουμε πως το μεταφορικό έργο μέχρι και τον Δεκέμβρη το αναλαμβάνει εξολοκλήρου το ΚΤΕΛ,  βάσει της σύμβασης που είχε υπογραφεί με την πρώην Νομαρχία και συνεχίζεται από την Περιφέρεια.

Από την 1η Ιανουαρίου 2012 όμως, η αρμοδιότητα μεταβιβάζεται στους Δήμους, οι οποίοι βέβαια περιμένουν να δουν να υλοποιείται και η δέσμευση του ΥΠ.ΕΣ. για τη χρηματοδότησή τους, προκειμένου να εκτελεστεί ομαλά το μεταφορικό έργο.

πηγή: goodnet.gr