ΕΛΛΑΔΑ

Μετράει μέρες για το «Grexit» από τη Διεθνή Ομοσπονδία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2018, 11:19 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2018, 16:04
Μετράει μέρες για το «Grexit» από τη Διεθνή Ομοσπονδία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Facebook Twitter Whatsapp

Στην επιστολή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρών Σταυρών και Ερυθρών Ημισελήνων αναφέρεται πως είναι ειλημμένη απόφαση η αναστολή της συμμετοχής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιστολή από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρών Σταυρών και Ερυθρών Ημισελήνων, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Φραντσέσκο Ρόκα, εστάλη την Τετάρτη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Σε αυτήν αναφέρεται, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ότι είναι ειλημμένη απόφαση η αναστολή της συμμετοχής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο κίνημα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αναστέλλεται η συμμετοχή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Κίνημα των Ερυθρών Σταυρών.

Η αιτιολογία είναι ότι ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός είχε ζητήσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου να αλλάξει το καταστατικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, να μπουν καινούργια μέλη και να γίνουν εκλογές, πράγμα στο οποίο είχε δεσμευτεί ο προηγούμενος πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, ο κ. Αλέξης Αλεξανδρής αλλά και ο κ. Αντώνης Αυγερινός πριν από τον κ. Αλεξανδρή, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν τηρήθηκε από τη διοίκηση που εξελέγη τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε αυτό το μέτρο.

Σημειώνεται ότι για σήμερα το απόγευμα στις 17:30 έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την αλλαγή του καταστατικού