ΕΛΛΑΔΑ

O «Ρουβίκωνας»... διασκεδάζει με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ - «Ήρθαμε για να μείνουμε»

Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2018, 14:27 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2018, 16:30
O «Ρουβίκωνας»... διασκεδάζει με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ - «Ήρθαμε για να μείνουμε»
Facebook Twitter Whatsapp

«Αποφασίσαμε να ανοίξουμε το στέκι μας και σήμερα»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την Τετάρτη ο «Ρουβίκωνας» ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι... άνοιξε και περιμένει όσους επιθυμούν μια συνάντηση με μέλη του, «στο στέκι μας στη φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ, στην αιθουσα 516». Η ανακοίνωση προκάλεψε έντονες αντιδράσεις, οι οποίες «διασκεδάζουν» την αναρχική ομάδα, όπως αναφέρεται σε νέα ανακοίνωση. Δεν φαίνεται, όμως, να το διασκεδάζει και η διοίκηση του ΕΚΠΑ, που κάνει λόγο για κατάληψη και όχι για παραχώρηση της αίθουσας.

«Είδαμε ότι υπάρχει μία ανακοίνωση στο Facebook. Στη σχολή δεν υπάρχει γραφείο του Ρουβίκωνα, ούτε μας ενημέρωσαν και ούτε αναγγέλθηκε κατάληψη χώρου» ανέφερε χθες στον ΣΚΑΪ η Ελένη Καραμαλέγκου, κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής. 

«Δεν πρόκειται για γραφείο του «Ρουβίκωνα». Η πρόθεση της σχολής είναι να μην επιτρέψει κάτι τέτοιο» συμπλήρωσε.

Σήμερα, Πέμπτη, ο «Ρουβίκωνας» με νέα του ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι αντιδράσεις τόσο της κοσμήτορος, κ. Καραμαλέγκου όσο και των μίντια μάς διασκέδασαν ιδιαιτέρως», και για τον λόγο αυτό «αποφασισαμε να ανοίξουμε το στέκι μας και σήμερα, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, να το περιφρουρήσουμε με την παρουσία μας και να δηλωσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο οτι ήρθαμε εδώ για να μείνουμε».

Η σχετική ανάρτηση, μάλιστα, συνοδεύεται από μια φωτογραφία μελών της αναρχικής ομάδας έξω από το «στέκι», μέσα στο κτίριο της Φιλοσοφικής Αθηνών.